torstai 28. marraskuuta 2019

Hääkakku ja muuta ohjelmaa

Kuutamolla- leikin jälkeen häissämme oli jonkin verran taukoa virallisesta ohjelmasta ja vapaata aikaa seurustelulle. En ole katsonut tarpeelliseksi tehdä erillistä postausta häissämme pidetyistä puheista kun sisältöä on vaikea postaukseen siirtää. Puheita kuitenkin pidettiin häissämme viisi, joka tuntui oikein sopivalta määrältä. Ennen ruokailua puheen piti isäni ja ruokailun lomassa äänessä olivat Matiaksen äiti, kaasot sekä bestmanit. Kakun syömisen loppupuolella viimeisen puheen piti vaarini. Lisäksi meillä oli kahden kaverimme musiikkiesitys, jossa toinen lauloi Frank Sinatran I've got you under my skin- kappaleen toisen säestäessä akustisella kitaralla. Olen edelleen niin kiitollinen kaikista häissämme kuulluista puheista ja tuosta musiikkiesityksestä. Niitä on ollut ihana katsoa myös videolta jälkikäteen 

 Hääkakku meillä tuli cateringin kautta. Kakku saattaa olla isokin menoerä häissä mikäli se ei kuulu muun menun hintaan, joten emme edes lähteneet harkitsemaan kakun tilaamista muualta erikseen. Minua tosin etukäteen hieman jännitti, että osaisiko cateringimme hoitaa myös hyvän kakun tekemisen kun usein kuitenkin ne tilataan erikseen nimenomaan konditorioista. Halusimme, että kakkumme olisi kesäisen raikas moussekakku eli mitkään sokerimassahökötykset eivät tulleet meillä kysymykseen. Makuyhdistelmäksi kakkuun valikoitui meidän toiveen mukaisesti mansikka-vadelma-valkosuklaa. Koristeena toisesta kakusta löytyi meidän nimillä varustettu puinen koriste sekä marjoja ja syötäviä kukkia. 

Arvoimme ihan viime hetkille asti, että polkaisemmeko kakkua leikatessa vai emme. Toisaalta ymmärrän miksi monet parit jättävät sen nykyään pois, mutta toisaalta itse jotenkin odotan vieraana tuota hetkeä ja eivätköhän kaikki ota sen lähinnä leikkimielisenä kilpailuna. Matias oli aluksi sitä mieltä, että jätetään polkaisematta, mutta hetkeä ennen kakun leikkaamista päätimme tähän kuitenkin heittäytyä. Meillä polkaisu tapahtui oikeasti niin yhtä aikaa, että on ihan mahdoton sanoa, kumpi ehti ensin!


Entä kannattiko cateringin leipomustaitoihin luottaa? Kyllä muuten 110% kannatti! Tämä kakku oli niin hyvää, että sitä on monen vieraan kanssa muisteltu kaiholla. Onneksi tätini tilasi tämän saman kakun meidän cateringiltä omiin 50v juhliinsa, jotka olivat häitämme seuraavassa kuussa, joten pääsimme vielä kerran maistelemaan tätä ihanaa kakkusta. Hääkakun kaverina meillä tarjoiltiin muutamia erilaisia suklaakonvehteja sekä kahvin ja teen aveceina konjakkia sekä Baileys-kermalikööriä.

Pakko tähän loppuun vielä mainita, että viime lauantaina tuli kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä kun rustasin tänne blogiini ensimmäisen postauksen. Ajatella, että tämä harrastus on kulkenut mukanani jo näin kauan! Vaikka blogin loppu alkaa pikku hiljaa häämöttää niin vielä on muutamia kivoja postauksia hääpäivältä tulossa. Toivottavasti jaksatte vielä näitä lukea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti