torstai 24. lokakuuta 2019

Häämenu

Kun kuvat oltiin saatu onnistuneesti otettua niin seremoniamestari ohjasi vieraamme sisälle etsimään oman paikkansa pöydistä. Tämän jälkeen hän piti pienen infon illan kulusta ja kertoi erilaisia käytännön asioita. Tähän väliin todettakoon, että päätös jättää häiden juontaminen seremoniamestarille oli ehdottomasti yksi parhaista. Oli hyvä, että yksi ihminen piti lankojaan käsissä ja vieraat kiittelivät, että he olivat koko ajan kartalla siitä, että mitä ja milloin tapahtuu seruaavaksi. Meillä seremoniamestarina toimi Matiaksen ystävä Juuso, joka on työkseenkin juontanut erilaisia tapahtumia, jääkiekko-otteluita sekä hänelle entuudestaan tuntemattomienkin ihmisten häitä. Oli niin mahtavaa, että hän halusi toimia seremoniamestarina meidän juhlassa eikä olisi paremmin voinut tehtävässä onnistua. Juonnot menivät niin nappiin, että hän kuulemma sai illan aikana tiedusteluja useammaltakin vieraaltamme, että olisiko hänet mahdollista saada juontamaan heidänkin juhliaan. Aika hauskaa!

Mutta sitten itse ruokailuun. Alkuinfon jälkeen cateringimme Kjell's Kitchenin puolesta tultiin esittelemään meidän häämenumme. Kuten tässä häämenun suunnittelupostauksessa kerroinkin niin meidän illallinen oli saaristopainotteinen yhdistettynä välimerellisiin elementteihin. Osan menussa olleista ruuista olimme poimineet cateringin kahdesta menuehdotelmasta ja osa taas oli meidän omia toiveitamme, kuten skagen-leivät.

Olen itse häissä, kuten muissakin isomman ruokatarjoilun juhlissa lähes poikkeuksetta alkupalojen ystävä. Halusin siis, että alkupalapöytämme olisi tarpeeksi laaja, sillä itse syön yleensä myös ns. pääruoka-kierroksella uudestaan pelkästään alkupaloja.

Alkupalapöydässä meillä oli tarjolla muun muassa runsaasti erilaisia kaloja sekä välimerellisiä salaatteja. Onkohan liian omahyväistä sanoa, että meidän hääruoka oli yksi parhaita hääruokia, joita olen syönyt? Mutta kun se vain oli! (Tosin tuntuu, että todella monet hääparit sanovat näin omista hääruuistaan). Emme ilmeisesti kuitenkaan olleet mielipiteemme kanssa yksin vierailta tulleista kommenteista päätellen. Jotkut olivat kuulemma hakeneet alkupaloja kolmestikin lisää. Itse ainakin muistan hyvin ne juhlat, joissa ruoka on ollut hyvää ja myöskin ne, jossa se on ollut vähemmän onnistunutta, joten näistä kommenteista tuli kyllä hyvä mieli. Pidin myös buffet-pöydässä ruokien esillepanosta ja ennen kaikkea kerroksellisuudesta eli siitä, että tarjoiluastioita oli sekä matalia että korkeita. Tämä lisäsi mielestäni pöydän näyttävyyttä ja runsauden tuntua.
 
Pääruokaan minulla ei ollut kovin suurta mielipidettä, joten sanoin Matiakselle, että hän saisi valita sen. Pääruoaksi valikoitui italiaiseen tyyliin valmistettua naudanlihaa, sienirisottoa ja uunijuureksia. Itse jätin tuon lihan kokonaan välistä, mutta ainakin Matiaksen kommenteista päätellen pääruoka oli ollut myös ihan hyvää, mutta alkuruoka vienyt silti voiton. Meillä pääruoka tuotiin alkuruoan rinnalle eli kummatkin olivat tässä vaiheessa vielä tarjolla ja onneksi molempia riitti hyvin.

Jätetään vielä hääkakku ja sen leikkaaminen omaksi postauksekseen, mutta puolen yön aikaan meillä oli tarjolla yöpalaa hodareiden muodossa, jotka niin ikään cateringimme hoiti. Itse keskityin tuossa vaiheessa juhlahumuun, joten jätin tarkoituksella yöpalan välistä, mutta hyvin tuntuivat hodarit tehneen tuossa vaiheessa iltaa kauppansa. Hodarit olivat myös siitä kätevä yöpala, että niistä sai helposti tehtyä myös kasvisversiot häidemme muutamille kasvisruokailijoille. Hodarit tarjoiltiin paperisissa taskuissa, joten lautasia tai aterimia ei myöskään tarvinnut laittaa tarjolle ja ne olivat helppo ruoka syödä halutessaan vaikka ulkona tai seisten.

Ruokajuomista sen verran, että meillä oli tarjolla itse hankkimiamme puna- ja valkoviinejä. Olimme sopineet tarjoilijoiden kanssa, että he kaatavat viiniä kaikille halukkaille alkuun yhdet lasit ja jättävät sitten pöytiiin pulloja molemmista laaduista, jotta ihmiset saavat halutessaan itse täydennellä lasejaan. Tarjoilijat kiersivät myös keräämässä tyhjiä pulloja pois ja toivat pöytiin uusia tilalle. Jos kaipasi viinin ja veden lisäksi muuta juomista niin meillä oli ruokien lähellä myös yksi cooleri, jossa oli tarjolla siideriä, lonkeroa, olutta ja limsoja.

Ainoa asia mikä ruokailussa harmitti oli se, että en pystynyt oikein kunnolla vielä tuossakaan vaiheessa syömään edellispäivien ja tuntien jännityksen vuoksi. Huvittavaa onkin, että parhaiten maistunut ateria koko päivänä oli yöllä hotellissa syöty Mäkkärin ateria (kuten kuvastakin ehkä näkyy) kun pyysimme taksikuskia kurvaamaan autokaistan kautta.

Kaikki muut kuvat paitsi 2 ja 10: Joni Alhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti