lauantai 27. huhtikuuta 2019

Tapaaminen pitopalvelun kanssa

Edellissunnuntaina suuntasimme hääpaikallemme tapaamaan pitopalvelumme omistajaa sekä katsomaan juhlatilaa juuri ruokailun ja juomatarjoilun näkökulmasta. Meillä häiden ruoat hoitaa Kjell's Kitchen, joka on Furuvikin Kartanon ainoa cateringyhteistyökumppani eli juhlatilan varatessa pitopalvelu tulee automaattisesti heidän kauttaan. Juomat tilaan tuodaan sen sijaan itse.

Olimme saaneet Kjell's Kitcheniltä jo ennen juhlatilan varausta tarjouksen sekä kaksi menu-ehdotelmaa. Kuitenkin niin, että saisimme sekoittaa noita menuja keskenämme mielemme mukaan tai pyytää kokonaan niiden ulkopuolelta joitain ruokalajeja. Alusta lähtien meidän toiveenamme oli painotus saaristotyyliseen menuhun eli halusimme tarjolle ainakin erilaisia kaloja sekä skagenia. Sunnuntain yksi pääagendoista oli siis lyödä lukkoon tuo menu. Päädyimme lopulta juurikin saaristolaismenuhun yhdistettynä välimerellisiin elementteihin eli esimerkiksi pääruoka on italialaista. Tuohon menun hintaan kuuluu myös hääkakku ja päädyimme valitsemaan moussekakun kolmella eri täytteellä ja vaalealla kakkupohjalla. Lisäksi tarjoamme vieraille pienen yöpalan. Koska suhteellisen moni häävieraistamme lukee tätä blogia niin kerron menun sisällöstä tarkemmin sitten häiden jälkeen niin jää jotain vähän ylläriksikin.

Hinnoittelusta sen verran, että meillä catering maksaa 36€/hlö + astiavuokra 3€/hlö eli yhteensä 39€/hlö (ei sisällä yöpalaa). Tähän päälle tulee tarjoilijoiden palkkio, joka on 35€/tunti per tarjoilija. Meillä tarjoilijoita tulee varsinaisen ruokailun ajaksi neljä, joista yksi jää sitten koko illaksi pitämään paikkoja siistinä ja huolehtimaan, että juomia on sopivasti tarjolla koko ajan.

Olin listaillut etukäteen asioita, joita halusimme pitopalvelulta selvittää. Tämä oli mielestäni oikein toimiva juttu, sillä tuossa tilanteessa ei muuten olisi varmastikkaan muistanut kysyä kaikkea ja sain kirjotettua vastaukset ylös. Sovimme, että koostamme Matiaksen kanssa vielä sopimistamme asioista listan cateringille, jotta he varmasti muistavat kaikki toiveemme.

Yleiset

- Ruokalistan lopullinen suunnittelu
- Pöytien asettelu
- Kuinka paljon ruokailuun varataan aikaa?
- Kuinka monta tarjoilijaa tarvitaan?
- Mihin asti tarjoilijat ovat paikalla?
- Allergiat/ erityisruokavaliot
- Milloin kattaus tehdään?
- Tuleeko pitopalvelun puolesta valkoiset pöytäliinat?
- Tuomme omat kangasservetit
- Viini- ja vesilasien kattaminen pöytiin
- Tuleeko katelautasia?
- Saako viini- ja vesilaseja pitää koko illan?
-  Kaaso yhteyshenkilöksi cateringiin
- Ruokien allergeeneistä ilmoittaminen vieraille
- Mitä voisi tarjota yöpalaksi?
- Milloin lasku tulee?

Juomiin liittyvät kysymykset

- Mihin juomat voi tuoda kylmään perjantaina?
- Mistä saa jäitä juomacoolereihin?
- Alkumaljat puutarhassa jos on hyvä sää
- Voivatko tarjoilijat kaataa ruokaviinit pöytiin?
- Hoitavatko tarjoilijat juomia coolereihin vai tehdäänkö se itse?
- Tuleeko vesikarahvit cateringistä?
- Hoituuko drinkkibaarin täyttäminen?
- Boolien tekeminen
- Roskikset pulloille ja tölkeille?
- Järjestyykö pöytä salakapakkaan?


Olin varautunut siihen, että kaasot ja bestmanit saisivat tehdä etenkin juomien kanssa oikeasti hommia illan aikana, esimerkiksi huolehtia siitä, että ne eivät pääse loppumaan coolereista. Yllätyimmekin erittäin positiivisesti kun aivan kaikki luvattiin hoitaa cateringin puolesta, siis oikeasti aivan kaikki! Olimme kokonaisuudessaan tapaamiseen Kjell's Kitchenin kanssa enemmän kuin tyytyväisiä ja saimme vastaukset mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Kuvat: täältä ja täältä

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olette pitopalveluunne tyytyväisiä ja että yhteistyö heidän kanssaan toimii saumattomasti. Tuo on kyllä todella iso apu, että he huolehtivat koko juomapuolen, vau! :) Kiitos hyvästä kysymyslistasta, nappaan siitä varmasti muutaman vinkin myös meidän vielä edessä olevaan tapaamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tähän tapaamiseen oli kyllä helppo olla tyytyväinen kun jokaiseen kysymykseemme vastattiin, että "kyllä onnistuu" :D Kiva jos tuosta kysymyslistasta on muillekin apua! :)

      Poista