keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Häiden kukat

Kukkiin panostaminen hääjuhlassa tuntuu jakavan jonkin verran mielipiteitä. Monet pitävät turhana panostaa suuria summia kukkiin, joista ehtii joissain tapauksissa nauttimaan vain yhden päivän kun taas toisille loisteliaat kukka-asetelmat ovat tärkeä osa hääpaikan koristeluita.

Meidän häiden kukkapolitiikassa oli havaittavissa piirteitä kummastakin. Panostuslistalla kukkien osalta isoimpana oli hääkimppuni. Halusin, että kimppuni olisi ikään kuin kaunis asuste häälookkiini ja että sitä kelpaisi vielä vuosienkin päästä ihailla kuvista ja videoista. Kartoitinkin Turun seudulta monien floristien portfolioita ja pyysin kimpusta tarjouksia. Minulle oli myös tärkeää päästä suunnittelemaan kimppua kasvokkain floristin kanssa, jotta voisin varmistua paremmin siitä, että saisin juuri sellaisen hääkimpun kuin halusin. Lopulta floristimme löytyi Kukkakauppa Broncosta Turusta. Toivoin kimpultani romanttisuutta sekä hempeitä sävyjä enkä halunnut, että kimppua sidottaisiin liian tiukaksi vaan muoto saisi olla hieman rönsyilevä.

Toimitusongelmista huolimatta olin ja olen edelleen kimppuuni aivan valtavan tyytyväinen. Se oli elämäni tärkein ja samalla kaunein näkemäni kukkakimppu. Mietin jonkin aikaa, että raaskinko heittää hääkimppuni kimpunheitossa, mutta lopulta päädyin näin tekemään, sillä en pidä erityisemmin kuivakukista ja lähdimme heti häiden jälkeen häämatkalle, joten emme olisi ehtineet nauttia kimpusta kotonakaan.

Kaasojen rannekukat olivat myös Broncon käsialaa ja näistä tuli mielestäni todella kauniit. Vaaleat kukat erottuivat ihanasti kaasojen tummansinisiä mekkoja vasten ja ne toimivat kauniina asusteena. Olen nähnyt kaasojen rannekukissa kaiken maailman nauha ja rautalanka- kiinnityksiä, mutta omille kaasoilleni halusin ehdottomasti, että nämä olisivat joustavaa helmipunosta. Ne kun olisivat kaikkein mukavimmat ranteissa ja mielestäni näteimmän näköiset kukkien kanssa.

Matiaksen, bestmaneiden sekä vanhempiemme kukkavieheet tulivat puolestaan Paraisten paikallisesta Liatris-kukkakaupasta. Olimme katsoneet Matiaksen kanssa etukäteen kuvia vieheistä ja hän halusi mieluiten valkoisia kukkia sekä jotain vihreää. Kuten rannekukkien kohdalla niin vieheidenkin kanssa oli tietysti myös mietittävä, että mitkä kukat kestäisivät mahdollisimman hyvin ilman vettä ja päädyimmekin floristin kanssa vaaleaan neilikkaan.

Juhlapaikalle halusimme koristeeksi joitakin kukkia, mutta emme nähneet järkeväksi maksaa maltaita useammasta valmiiksi sidotusta kukka-asetelmasta. Minulla oli muutenkin visiona, että halusin kukkien näyttävän siltä, että ne olisi voitu poimia juhlapaikkamme puutarhasta ja yhdistää näihin jotakin vihreää, esimerkiksi eukalyptusta. Tilasimme siis Liatriksestä kukkia, joista teimme tätini avustuksella erilaisia kukka-asetelmia. Isoimman kukkakimpun teimme noutopöytää koristamaan ja pienempiä asetelmia laittelimme sinne tänne juhlapaikalle.

Isompiin pöytiin tätini punoi köynnöksiä eukalyptuksesta ja muutamiin väleihin asettelimme pieniä kukkia tuikkukupeissa. Kapeampiin pöytiin leikkasimme puolestaan pienempiä oksia eukalyptuksista kukkien vierelle yllä olevan kuvan tyyliin. Onneksi äitini tajusi viedä kaikki isommat kukka-asetelmat häiden jälkeen lähellä asuville isovanhemmilleni sekä tädilleni, joten ne eivät joutuneet heti hääpäivän jälkeen roskikseen vaan saivat ilahduttaa loppuun asti.

Kuvat: Joni Alhonen

4 kommenttia:

  1. Ei ihme että olit tyytyväinen hääkimppuusi kun se on ollut niin kaunis <3 muistatko että paljonko maksoitte kukista? olen yrittänyt kysellä hintoja mutta ne tuntuvat vaihtelevan aika paljon ja tarkkoja hintoja on vaikeaa saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kimppuni oli tosiaan aivan ihana ♥ Maksoimme kimpusta ja kolmesta rannekukasta reiku 200e, mutta tässä on huomioitu pieni alennus, jonka saimme toimitusongelmien vuoksi. Vieheitä oli 8kpl ja ne taisivat olla yhteensä 130e luokkaa ja juhlapaikan kukista maksoimme noin 300e. Toivottavasti tämä antaa hieman suuntaa hinnoista. Huomasin kyllä etenkin morsiuskimpun kohdalla, että saamani tarjoukset vaihtelivat 80-250e väliltä eli suhteellisen iso hintahaitari kun olin kuitenkin lähettänyt kaikille saman kuvan esimerkkikimpusta, jonka tyylisen halusin.

      Poista
  2. Tuo sinun kimppusi on kyllä upea! <3 Muutenkin teidän kukat ovat kyllä kruunanneet tuon muutenkin kauniin juhlapaikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jannica ♥ Halusin juuri kukkia koristeeksi, että ne ikään kuin sitoisivat yhteen kartanon sisä- ja ulkotilat kun puutarhakin oli niin upeassa kukinnossa hääpäivänä :)

      Poista