tiistai 16. toukokuuta 2017

6.7.2019 - tarina päivämäärän takana

Jo vuosia sitten päätin, että jos vain mitenkään päivämäärä 6.7 osuisi lauantaille lähivuosina kun naimisiin meno on itselleni ajankohtaista niin juuri silloin haluan mennä naimisiin. Miksi sitten tuo päivämäärä on minulle niin tärkeä?

Tähän löytyy useampikin syy. Nimittäin 6.7.1963 sekä äitini että isäni vanhemmat ovat menneet naimisiin. Jopa vihkimisen kellonaika oli molemmilla pariskunnilla sama. Minulle kaikki isovanhempani ovat aina olleet todella läheisiä ja tärkeitä ja on aikamoinen sattuma, että heillä on osunut sama hääpäivä vuodelleen, toisiaan tietenkään silloin tuntematta.

Oli siis melko luonnollista, että myös vanhempani valitsivat hääpäiväkseen 6.7.1991. Tuo päivä, 6.7, sattuu muuten olemaan myös isäni syntymäpäivä. Eli aikamoinen juhlapäivä meidän suvussa! Kaikki isovanhempani ovat vielä elossa ja suurin osa hyvässä kunnossa, josta olen jo itsessään aivan mielettömän kiitollinen. Olisi siis ihanaa jos tuolloin 6.7.2019 heistä kummatkin saisivat juhlia 56-vuotis hääpäiväänsä ja omat vanhempani 28. hääpäiväänsä meidän häissämme ♥

Tämä kuulostaa varmasti monen mielestä hassulta, mutta olimme päättäneet hääpäivämme jo hyvän aikaa ennen kihlausta, sillä tiesin päivän 6.7 olevan seuraavan kerran lauantaina vuonna 2019. Tämä päivä osuu kaikin puolin hyvään saumaan, sillä häiden järjestäminen noin 2,5 vuotta kihlauksesta on ainakin itselleni juuri sopiva aika. Vielä kun meillä on tosiaan tuo päivämäärä, josta halutaan ehdottomasti pitää kiinni niin aiomme olla hyvissä ajoin liikkeellä etenkin juhlapaikan varaamisen kanssa, jotta varmasti saamme haluamamme tilan juuri tuolle päivälle. Olemme itseasiassa menossa ensi viikonloppuna katsomaan ensimmäistä juhlapaikkaehdokasta. Toivon todella, että paikka on livenäkin yhtä ihana kuin kuvissa, sillä se on tällä hetkellä meidän molempien suosikki hääpaikaksi.

Tällainen on siis tarina meidän tulevan hääpäivämäärän takana. Olisi mukava lukea kommentteja, että mikä määritti teidän hääpäivänne? :)

Kuvat: Pinterest

6 kommenttia:

  1. Ihana tarina! En todellakaan pidä hassuna, että olette valinneet tuon päivän, vaan mielestäni se on ehkä jopa välttämätöntä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iira! :) Tosiaan ehkä tuon päivän valintaa hääpäiväksi voisi kutsua meidän tapauksessa jopa ihanaksi velvollisuudeksi :D

      Poista
  2. Vau! Aivan mahtava tarina. :) Tuotteko tämän jotenkin esille häissänne? Me yritettiin saada maistraattipäivää meidän kihlauspäivälle, mutta koska juuri sinä vuonna kyseinen päivä oli helatorstai, menimme päivää aiemmin naimisiin. Eli kihlajaispäivä oli 29.5. ja naimisiin meno 28.5.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Marjo! :) Kyllä haluaisin tuoda tämän ilmi ehkä joidenkin valokuvien muodossa ja veikkaan, että joku kertoo tämän tarinan myös puheessa, ainakin toivon niin :) Kävipä vähän huono tuuri, että tuo sattui juuri olemaan helatorstai, mutta onneksi saitte kuitenkin noinkin lähelle kihlapäivää tuon vihkimisen :)

      Poista
  3. Ihana tarina, en kestä! Haluaisin itsekin hääpäivälle jonkun "syyn" tai tarinan, mutta valitettavasti sitä ei ole. Toivottavasti jälkipolvetkin pitävät kiinni tästä kauniista perinteestä!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hääpäivällä jokin tarina tai ei niin siitähän tulee itselle todella merkityksellinen päivämäärä jokatapauksessa :) Itsekin toivon, että tämä perinne jatkuisi vielä meidänkin jälkeen ♥

      Poista