keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Merellisiä hääpaikkoja

Heissan! Kesä on mennyt hirveää vauhtia enkä voi uskoa, että kohta ollaan jo elokuussa! Itsestäni tuntuu ehkä lähinnä säistä johtuen, että koko kesä ei olisi kunnolla vielä alkanutkaan. Toki viikonloppuihin on mahtunut jo paljon kaikkea kivaa kesäpuuhaa ja miniloma Barcelonassakin tuli vietettyä, joten ei tämä kesä nyt sentään ole ihan harakoille mennyt. Olisi silti kivaa jos elokuussa saisi nauttia edes vähän lämpimimmistä ilmoista :)

Noh, nämä jaarittelut nyt sikseen ja mennään itse aiheeseen. Nimittäin ajattelin tehdä tällaisen pienen koosteen niistä juhlapaikoista, jotka olivat meidän häitä ajatellen potentiaalisimpia tiloja. Jos joku vaikka saisi näistä vinkkejä omien häidensa juhlatilan metsästykseen. Suurin osa näistä paikoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja osa Turun suunnalla. Meidänhän juhlapaikan kriteerit olivat merellinen sijainti, lupa tuoda omat juomat juhlatilaan (eli ravintoloita ei tältä listalta löydy) ja sallittu vierasmäärä vähintään 100 hengelle. Olen listaillut alle vähän yleistietoa tiloista sekä omia plussia ja miinuksia kustakin paikasta.

Kulosaaren Kartano (Helsinki)

Kulosaaren kaunis kartano on peräisin 1800-luvulta ja itseäni ainakin tämä rakennus ihastuttaa ulkoapäin kovasti. Vieraita tänne mahtuu noin 100 henkeä ja koko kartanon vuokra on 100e/tunti. Lisätietoa tilasta täältä.

+ Ulkoa kaunis rakennus ja puutarha
+ Hyvä sijainti
 - Sisätilat koostuvat monesta erillisestä salista

Valkosaaren Telakka (Helsinki)

Valkosaaren Telakka ei ehkä ole ulkoapäin kovin sykähdyttävän näköinen, mutta rustiikista pitäville sisätilasta saa varmasti oikealla valaistuksella ja koristelulla todella kauniin. Tämä on lähes niin meren äärellä kuin juhlatila voi vain olla ja vieraita mahtuu jopa 280 eli todella otollinen paikka isoille häille. Tämän tilan päivävuokra on 1250e. Jos olisimme ottaneet häihin rustiikkisemman saaristolaisteeman niin tämä olisi ehdottomasti ollut todella potentiaalinen juhlapaikka. Lisää tilasta täältä.

+ Merellinen ja hyvä sijainti
+ Helppo muokata mieleiseksi
- Vaatii paljon koristelua

Pirunkirkon juhlasali (Suomenlinna, Helsinki)

Suomenlinna tarjoaa todella idyllisen miljöön häille ja saaren juhlatiloista Pirunkirkon juhlasali on oma suosikkini. Tähän tilaan mahtuu 120 henkeä ja päivävuokra on 810e. Suomenlinnassa kaikkien juhlatilojen vuokra-aika päättyy viimeistään klo 1 yöllä. Lisää täällä.

+ Suomenlinna on saarena kaunis (saisi upeita hääkuvia)
+ Kirkko samalla saarella
- Jos jotakin unohtuu juhlapaikalta niin hakeminen on hankalaa

Villa Meri (Särkisalon saari, Salo)

Villa Meri tarjoaa puitteet noin 100 vieraan häihin Salossa. Tämä on ehkä vähän jopa mökkimäinen juhlapaikka, jonka ulkotiloja kannattaisi häissä ehdottomasti hyödyntää. Tilan päivävuokra on 900e. Lisäinfoa täällä.

+ Kodikas tila
+ Hyvin juhliin sopiva piha
- Syrjäinen sijainti, vieraiden olisi lähes pakko yöpyä lähistöllä olevissa mökeissä

 Villa Haka (Helsinki)

Villa Haka sijaitsee Munkkivuoressa ja tilaan mahtuu 100 vierasta juhlimaan. Tila vaikuttaa todella valoisalta ja avaralta ja täällä saa juhlia muistaakseni kahteen asti yöllä. Ensi kuussa pääsemmekin testaamaan tätä tilaa ihan käytännössä kun ihanat ystävämme järjestävät täällä häänsä ♥ Lisätietoa täällä.

+ Valoisa ja kaunis juhlatila
+ Hyvä sijainti
- Tila vaikuttaa hieman ahtaalta 100 vieraan häille 

Poliisien kesäkoti (Lauttasaari, Helsinki)

Poliisien kesäkotiin Lauttasaareen mahtuu yhteen saliin 180 henkeä eli tämäkin olisi ihanteellinen paikka isommalle hääjuhlalle. Tilassa on erillinen esiintymislava ja tila vaikuttaa muutenkin mielestäni erittäin toimivalta häitä ajatellen. Pahoitteluni siitä, että en saanut tähän kuvia rakennuksen sisätiloista. Ne ovat pyöriviä panorama-kuvia, joita ei siis voi tallentaa. Näistä kuvista saa kuitenkin todella hyvän käsityksen itse tilasta, joten kannattaa käydä katsomassa lisää täältä. Kesälauantailta tämä juhlatila kustantaa 1690e. Aluksi kun aloimme kartoittamaan hääpaikkoja niin tämä oli jonkin aikaa ykkössuosikkimme hääpaikaksi.

+ Lauttasaaren upeat merimaisemat heti rakennuksen pihalla
+ Iso yhtenäinen tila, joka on helppo koristella mieleiseksi
- Hääjuhlan on loputtava klo 12 yöllä ja jatkoaikaa juhlille ei ole mahdollista saada

 Furuvikin Kartano (Parainen)

Ja lopuksi vielä juhlapaikka, jonka päädyimme varaamaan omien häidemme viettoon. Kirjoittelinkin jo vähän pidemmin Furuvikista täällä, mutta halusin ottaa sen tähän listalle ihan vertailun vuoksi ja täydentää muutamia juttuja, jotka eivät ehkä viime postauksessa käyneet ilmi. Furuvikin parhaita puolia on ehdottomasti kokonaisuudessaan kaunis rakennus sekä upea puutarha. Tilaa täällä on maksimissaan 110 vieraalle. Furuvikin hinta riippuu ilmeisesti vuodenajasta sekä vierasmäärästä. Kesälauantai 90-110 vieraalle kustantaa 2900-3200 euroa. Meidän hääpäivänämme ja 110 hengen alustavalla vierasmäärällä hinta tulee olemaan 3200e, josta 700e olemme maksaneet varausmaksuna eli se vähennetään laskun loppusummasta. Vuokra-aika Furuvikissa on klo 12 asti yöllä, mutta lisätunteja saa maksua vastaan. Lisätietoa paikasta täältä.

+ Kokonaisuudessaan kaunis rakennus ja miljöö sisältä ja ulkoa
+ Tarvitsee vain vähän koristelua
- Huomattavasti kalliimpi hinta verrattuna esimerkiksi tämän postauksen muihin juhlatiloihin

Tässäpä siis muutamia juhlatiloja, jotka nousivat meidän kohdalla harkitsemisen arvoisiksi. Ajattelin kirjoittaa vielä erillistä vinkkipostausta yleisesti hääpaikan etsinnästä, sillä se osoittautui ainakin meidän kohdallamme vaikeammaksi kuin mitä etukäteen ajattelin.

4 kommenttia:

  1. Hei! Kyselittekö tarjousta tuolta Villa Hakasta? Osaatko sanoa, minkälainen vuokra tilassa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse kysynyt tuolta Villa Hakasta tarjousta kun tosiaan läheisten ystäviemme häitä juhlitaan tuolla niin en halunnut samaa hääpaikkaa. Mutta tiedustelin asiaa tältä kaveriltani niin tuo paikka oli maksanut ainakin heille noin 2500e ilman alakerran saunaosastoa :)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Menee vähän meidän budjetin yli. Mutta hyvä, ettei tarvitse lähteä nyt itse lähettelemään tarjouspyyntöä.

      Poista
  2. Hei hääbloggaaja!

    Haluamme kutsua sinut Mennään naimisiin -lehden blogimiittiin tammikuun häämessuille Wanhaan Satamaan. Kutsun toimittamiseksi olethan yhteydessä meihin sähköpostitse theweddingblog@hotmail.com

    Ystävällisin terveisin:
    Sanni
    Cutting The Cake Together
    &
    Jonna
    Filosofin morsian
    http://www.mennaannaimisiin.fi/

    VastaaPoista