sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Polaroid- vieraskirja ilman rekvisiittaa

En ole varma, että kuulunko tässä asiassa vähemmistöön, mutta en voi sietää photo booth- rekvisiittaa. Etenkään niitä tikkujen päässä olevia mukahauskoja viiksiä, hattuja ja silmälaseja. Jos tarkoitus on ottaa hauska valokuva niin uskon ennemmin hauskoihin poseerauksiin tai huolelliseen taustan valitsemiseen kuin ylimääräisiin härpäkkeisiin. Tästä huolimatta mietin, että kannattaako polaroid- vieraskirjaa toteuttaa ilman rekvisiittaa vai olisiko lopputulos vain jäykkää ja liiankin asiallista valokuvapönötystä.

Pidän ehdottomasti eniten hauskoista tilannekuvista. Tästä heräsikin ajatus, että mitä jos vain jätetään pakollinen poseeraaminen sikseen ja toteutettaisiin polaroid- vieraskirja niin, että kaikki vieraat saisivat illan aikana vapaasti käyttää kameraa ja ottaa kuvia toisistaan eri tilanteissa. Mitä enemmän salakuvausta sen parempi siis! Tällaisella rennolla konseptilla esimerkiksi kaasojen on myös helppo lykätä kamera jollekin porukalle ja pyytää räpsimään muutama kuva jos kameran käyttö meinaa juhlan tiimellyksessä unohtua. 
Vieraskirja löytyi pienen etsinnän jälkeen Etsystä. Halusin, että kirjassa olisi tyhjät valkoiset sivut ilman viivoja ja että kansi olisi tyylikäs ja personoitu meille. Väriksi valikoitui valkoinen kirja kiiltävällä kuparisella tekstillä. Ajattelin, että tähän konseptiin kierrenidonta olisi kätevin, jotta kirjaan olisi mahdollisimman helppo liimata kuvat ja kirjoittaa halutessaan tekstiä. Liimanidonnalla tehdyt kirjat kun eivät yleensä pysy itsekseen kovin hyvin auki. Hintaa vieraskirjalle tuli postikuluineen 30€.


Polaroid- kameran ja valokuvapaperit hankin tuttuni kautta, jolloin sain niistä ihan mukavan alennuksen. Valokuvapaperia hankittiin viiden paketin pakkaus, josta saa yhteensä 100 kuvaa. Tämän luulisi riittävän juhliin hyvin. 

Millasia vieraskirjoja teille on tulossa?

5 kommenttia:

  1. Meillekin on tulossa polaroid-vieraskirja! :) Minäkään en oikein lämpene hassunhauskoille silmälaseille tai tekonenille, mutta jonkinlainen tausta tai pieni rekvisiitta on kyllä vielä suunnitelmissa.

    Itse tuskailen ehkä enemmän tällä hetkellä valokuvapapereiden määrän suhteen. Monissa häissä ja muiden kokemuksia lueskellessa olen huomannut, että moni vieras ottaa yhden kuvan myös muistoksi itselleen. Jos kaikki vieraat tekisivät näin, ei meidän tämän hetkinen paperimäärä millään riitä kaikille. Mietinkin siis, pitäisikö paperia vaan hankkia suoraan tuplamäärä, jolloin ohjeistukseenkin voisi lisätä maininnan "otathan yhden kuvan vieraskirjaan ja toisen itsellesi", jolloin vieraalle jäisi hauska muisto häistä mutta myös vieraskirja saisi varmasti sisältöä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me laitettiin kuvaohjeistuksiin ihan selkeästi, että kuvia riittää 1 per vieras tai 1 per pariskunta/perhe/poppoo, jolloin voi ottaa toisen kuvan kotiinviemisiksi. Tämä oli selvästikin ihan toimiva taktiikka, sillä filmipapereita meni aikalailla sen verran kuin oli mitotettukin ja vain muutama paperi jäi yli.

      Poista
    2. Joku tuollainen ohjeistus voisi olla meilläkin tarpeen lisätä, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  2. Teidän vieraskirja näyttää tosi kauniilta!:) Meilläkin vieraskirja oli polaroidmuodossa. Tai meillä ei oikeastaan ollut edes kirjaa, vaan polaroidkuviin kirjoitettiin vain nimet ja ne ripustettiin "pyykkinarulle". Kuvanippu on tarkoitus laittaa nyt häiden jälkeen talteen sellaiseen hääboksiin, johon kerään muistoksi muutamia muitakin häidemme pikkutavaroita (esim. kutsun, paperituotteita, pöytänumeron, jne). Mä pohdiskelin myös tuota rekvisiitan tarpeellisuutta ja etenkin sitä, kuinka paljon sitä rekvisiittaa oikein tarvitsee. Lopulta päädyttiin vain kukkakoristeltuihin kehyksiin ja hyvä niin, sillä enempi reksiviitta olisi ollut minustakin too much. Vieraat innostuivat photoboothvieraskirjasta ihan tarpeeksi kehyksienkin avulla ja tykkään kyllä itsekin enemmän, että vieraat näyttävät kuvissa itseltään eikä pelleiltä pellenenineen, laseineen ja huulineen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! :) Minunkin on tarkoitus tehdä häiden jälkeen juuri tuollainen "muistolaatikko", johon säilöä tärkeimpiä juttuja häihin liittyen. Hyvä, että joku jakaa ajatukseni tuosta photo booth- rekvisiitasta :D Tuntuu, että niitä on nykyään ihan kaikkialla!

      Poista