sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Jouluinen drinkkivinkki ja itsenäisyyspäivän kattaus

Olimme muutama viikko sitten illallisella ystäviemme luona ja he olivat löytäneet niin hauskan jouluisen alkudrinkin, että halusin laittaa tämän tänne blogiinkin jakoon. Tämä drinkkivinkki liittyy sinänsä enemmän joulun ajan juhliin kuin häihin, mutta itse ainakin tykkään lueskella kaikenlaisia vinkkejä eri juhliin :)

Tässä on siis laitettu lasisen joulupallon sisään juomaa, jossa on sekotettuna karpalomehua ja kuohuviiniä. Palloista pitää siis luonnollisesti pystyä irroittamaan tuo kiinnikeosa itse pallosta, jonka kautta juoman saa palloon ja kaadettua sieltä ulos. Ystäväni Kaisa oli annostellut juoman palloihin isolla ruiskulla eli se lienee ainakin toimiva konsti. Kun drinkin kaataa pallon alla olevaan lasiin se saa vielä enemmän makua pakastekarpaloista ja rosmariinin oksasta. Nämä pallot oli hankittu Ikeasta eli ainakin sieltä pitäisi löytyä tähän sopivia palloja mikäli joku innostuu tätä ideaa kokeilemaan :) Mielestäni tämä olisi esimerkiksi joulupöydässä hauska juttu ja pallojahan voi hyödyntää myöhemmin koristeina laittamalla sisälle jotakin muuta härpäkettä.

Ajattelin tähän samaan syssyyn jakaa kuvan myös meidän itsenäisyyspäivän simppelistä, mutta mielestäni kauniista kattauksesta. Sinivalkoisen kukkakimpun lisäksi koristeena toimivat Balmuirin Finlandia- kynttilät sekä muutamia Iittalan kivi- ja aaltotuikkuja.  Tuo pöytäliina on vanhemmiltani lainassa ollut Marimekon liina, jonka kuosin nimeä en valitettavasti muista. Juuri tämä tummansininen sopii mielestäni loistavasti melkein mihin tahansa talven juhlaan. Meitä oli 11 illallistajaa ja neljä ruokalajia ja ruokalistalla oli saaristolaisleipää savulohi-ja savuporotahnoilla, savustettua ahventa ja mätiperunamuussia, uunijuureksia sekä naudan paahtopaistia ja peuraa kahdella eri kastikkeella sekä jälkiruoaksi valkosuklaa-mustikkapannacottaa. Emme olleet ennen valmistaneet näin monen ruokalajin illallista näin monelle ihmiselle ja vaikka kaikki ruoat onnistuivatkin hyvin niin ei voi muuta todeta kuin huh mikä homma tällaisen illallisen järjestämisessä on! Haastavinta oli ehdottomasti saada eri aikaan valmistuvat ruoat tarjolla lämpiminä. Tästä kokemuksesta viisastuneena sanoisin, että ensi kerralla suunnittelisin menun, jossa olisi vähemmän ruokalajeja ja helpommin lämpiminä pidettäviä ruokia (esimerkiksi keitot) :D Mutta pääasia, että ruoat kuitenkin onnistuivat ja saimme juhlittua Suomen uudelle vuosisadalle hyvällä porukalla! :)

Tällä kertaa mentiin tosiaan vähän hää-aiheen vierestä, mutta ehkä vaihtelu toisinaan virkistää. Millaisin menoin teillä juhlittiin itsenäisyyspäivää ja mitä mieltä olette tuosta joulupallodrinkistä? :)

2 kommenttia:

  1. Hei mahtava idea tuo drinkkipallo! Tätä voisi todellakin harkita joulupöytään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Itsekin aion harkita tuon toteuttamista ensi vuonna :)

      Poista