lauantai 30. joulukuuta 2017

Kyllä, ehkä vai ei- ensimmäinen katsaus hääpukuihin

Olen miettinyt jo hetken aikaa, että miten toteuttaisin tämän ensimmäisen varsinaisen hääpukua koskevan postauksen kun tästä aiheesta olisi niin paljon sanottavaa. Päädyin nyt siihen, että voisin tässä postauksessa esitellä eri mallisia pukuja sekä sellaisia elementtejä hääpuvuissa, joista pidän ja myös sellaisia, joita en osaisi itselleni kuvitella. Olen kuullut kyllä monien sanovan, että he ovat menneet sovittamaan hääpukuja tietty visio päässään, mutta mukaan on lähtenyt loppujen lopuksi aivan erilainen mekko. Näinhän siinä saattaa tosiaan myös itselle käydä, mutta tietyistä visioistani uskallan kyllä olla jo suhteellisen varma hääpuvun suhteen. Tärkeimpiä asioita hääpuvussa itselleni on hyvä istuvuus ja se, että malli sopii omalle vartalolleni. Huonosti istuva hääpuku on varsin tökerö näky ja pahimmassa tapauksessa mekko ei sovi morsiamen vartalomalliin lainkaan.

Jos lähdetään liikkeelle hääpuvun materiaalista niin pitsi ja tyllikangas miellyttävät ainakin omaa silmääni kovasti. Tässä puvussa pidän myös mallista ja olkaimista, mutta puvun yläosan pitsi on ehkä hieman levoton ja "tiheä" omaan makuuni.

 Tästä mekosta ei voi kyllä muuta sanoa kun, että ai kamala mikä helma! Nämä röyhelöhelmat eivät viehätä itseäni oikeastaan minkään mallisissa hääpuvuissa.

Tämä pukumalli on tuntunut olevan hyvin suosittu viime vuosina etenkin suomalaisten morsiamien keskuudessa. Se on kyllä mielestäni kaunis, mutta itse näen tämän tylsähkönä valintana. Ehkä se tosiaan johtuu siitä, että näitä on nähnyt niin paljon, mutta itse haluaisin, että puvussani olisi jotakin vähän spesiaalimpaa. Haluan myös näillä näkymin pukuuni jonkinlaiset olkaimet tai jopa pienet hihat.

 Tämän kuvan kaltaisessa mekossa yhdistyy puolestaan kaikki elementit, joista en pidä. Strassikoristeet, kokonaan satiinikankaasta tehty puku, olkaimettomuus, nuo rypytykset, kerman väri ja liian merenneitohelmainen malli. Näille näytän punaista valoa.
Tässä puvussa on mielestäni aivan ihana selkä ja malli lähentelee muutenkin  sellaista, jonka voisin itselleni hyvin kuvitella. Haluaisin siis melko vartaloa myötäilevän puvun, jossa helma kuitenkin levenisi joko takapuolen kohdalta tai heti sen alta. Olisikohan siis kyseessä puolimerenneito- mallinen puku? Haluan myöskin hääpukuun ehdottomasti napit nyörien tai pelkän vetoketjun sijaan.
Tämän puvun yläosa on mielestäni nätti. Kuitenkaan en haluaisi näin suorana laskeutuvaa pukua vaan vyötärö saisi korostua enemmän.
Yksi malli, jolle aion hääpuvun sovituksessa antaa mahdollisuuden on a-linjainen mekko. Vaikka tällä hetkellä suoikkini on vartalonmyötäisempi malli niin tämäkin on mielestäni kokeilemisen arvoinen ja voisi sopia itselleni hyvin. Suosikkiväreinä minulla on puhtaanvalkoisen lisäksi tällainen hieman blush-värinen hääpuku. Myöskin puvut, joissa on näitä molempia värejä saattaisivat toimia hyvin!
Entäs sitten hihalliset puvut? Mielestäni hihat häämekoissa ovat usein kauniita ja tyylikkäitä. Jos järjestäisimme talvihäät niin todennäköisesti haluaisin pukuuni juuri tämän tyyppiset pitemmät hihat. Eivät nämä ohuet hihat toki näyttäisi hassummilta kesähäissäkään, mutta jotenkin omassa päässäni ne sopisivat paremmin kuitenkin talveen tai syksyyn.

Millainen sitten olisi tällä hetkellä unelmieni hääpuku?

En oikein voi sanoa, että olisin vielä löytäny ainakaan kuvien perusteella sellaista pukua, jonka voisin sanoa olevan unelmieni hääpuku. Toivottavasti hääpäiväämme mennessä sellaisen löydän! Tässä on kuitenkin muutamia pukuja, jotka lähentelevät tämän hetkistä visiotani täydellisestä hääpuvusta minulle. Tiivistettynä haaveilen siis pitsin ja tyllin yhdistelmästä, olkaimellisesta puolimerenneito-mallista ja kauniista yksityiskohdista selässä. Nämä yllä olevat puvut ovat Stella Yorkin pukuja, mutta niissä ongelma on hankala saatavuus. Kyseessä on australialainen merkki enkä ainakaan tiedä, että heidän pukujaan saisi täältä Suomesta. Kertokaa muuten ihmeessä jos olette törmänneet näihin jossakin! Hääpukuja ajattelin mennä ensimmäisen kerran sovittamaan ehkä noin 10kk ennen häitä. Monissa puvuissa tilausajat voivat olla melko pitkiäkin, joten on hyvä olla ajoissa liikkeellä, mutta tuntuisi hullulta näin 1,5 vuotta ennen häitä rynnätä mekko ostoksille jos oma vartalo tai maku muuttuisikin tässä ajassa.

Tässäpä olikin aikamoinen kavalkadi erilaisia hääpukuja. Olisi mahtavaa kuulla, että mitä tykkäsitte näistä ja millainen hääpuku on teidän haaveissanne? :)

Kuvat: täältä, täältä , täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

2 kommenttia:

  1. Puvun valitseminen on kyllä iso homma ihan aiheuttaa itselle päänsärkyä! Pari kertaa miettinyt, että menen jätesäkissä naimisiin. �� mutta on kyllä kauniita pukuja ja itseki pidän tuosta puolimerenneito mallista, mutta harmi että se tuskin tulee omaan kroppaani istumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on vähän sama homma, mutta toivon, että sitten kun pukuja lähtee sovittamaan niin vastaan tulisi se itselle täydellinen yksilö :) Tämän postauksen tekeminen ja erilaisten pukujen läpikäyminen kyllä selvitti omia ajatuksia jonkin verran!

      Poista