tiistai 24. huhtikuuta 2018

Huikea hääblogipäivä

Viime lauantaina koitti vihdoin jo hetken aikaa innolla odotettu hääblogipäivä. Jotain keltaista- hääblogin Iira kyseli helmikuussa meiltä muilta hääbloggaajilta, että olisimmeko kiinnostuneet hääblogimiitistä jos hän alkaisi järjestämään sellaista. Kaikki ottivat idean innostuneita vastaan ja wau minkä päivän Iira saikaan meille aikaan hankkimiensa yhteistyökumppaneiden avulla. Varoitan jo näin etukäteen, että luvassa on melkoisen pitkä, mutta lukemisen arvoinen postaus!

Päivä alkoi mitä mahtavimmalla ohjelmalla, nimittäin twerkkaus-tunnilla HiMO Clubilla! Ilmeisesti meistä kukaan ei ollut kokeillut twerkkausta aiemmin (tai ehkä korkeintaan salaa yksin kotona) ja itse ainakin odotin tätä tuntia todella innolla. Meidän ohjaajana tunnilla toimi Emmi Heimola, joka onnistui luomaan tunnille hauskan ja rennon tunnelman. Lopputunnista alkoi tuntua jopa siltä, että pääsin jo hieman jyvälle hommasta! Twerkkauksesta on tullut viime aikoina yksi polttariporukoiden suosikkilajeista ja meidän tunnin loppuessa yksi polttarijengi odottelikin salin ulkopuolella oman tuntinsa alkua. Tämän kokemuksen perusteella voin todellakin suositella twerk-tuntia juuri tällaiselle porukalle ja ihan noin muutenkin. Hiki tuli pintaan ja hauskaa oli!

Seuraavaksi otimme suunnan kohti Radisson Blu Plaza- hotellia, jossa meille oli varattu tilaksi vaikuttava Juhon Sali & Kirjastobaari. Saimme hotellin henkilökunnalta lämpimän vastaanoton ja pian pääsimmekin cokctail-palojen kimppuun. Tosin ensin kaikkien piti tietenkin saada bloggaaja-tyyliin kuvata nämä pöydän antimet joka suunnasta ;)

Buffetpöydässä meitä tosiaan odotti hotellin keittiömestarin loihtimat herkulliset cocktail-palat, joista löytyi muun muassa skagen toasteja, erilaisia pateita, savulohta, raakakakkuja, juustoja sekä pöydän kruununa tuo Kakkuhelmen meille tarjoama vaaleanpunainen unelma Harvoin sitä näkee näin kaunista kakkua!

Tähän väliin on muuten pakko sanoa, että jos ihmettelette miksi täällä blogissani on kerrankin näin upeita ja ammattimaisia kuvia niin kaikki kiitos ja kunnia kuuluu Valoisia kuvia- kuvaajille Ilonalle ja Astalle, jotka taltioivat meidän hääblogipäivän. Nämä hauskat ja positiiviset naiset onnistuivat todellakin tallentamaan monet ihanat hetket tuolta päivältä.

Varsinaisen ruokailun jälkeen nautimme vielä jälkiruoista ja niiden lomassa mukaan astui myös muita päivämme yhteistyökumppaneita. Suuntasimme Siirin kanssa ensimmäiseksi Glitternistin pisteelle elämämme ensimmäiseen glittermeikkiin. Olin odottanut tätä etukäteen jo todella innolla, sillä kuka nainen nyt ei rakastaisi edes pientä säihkettä? Itse toivoin kullan/ruusunkullan sävyistä glittermeikkiä ja voi pojat miten hieno siitä tulikaan! Hieman kirpaisi pyyhkiä tuo upea luomus kasvoilta illan päätteeksi, mutta päätin kuitenkin luottaa tähän ammattilaisen neuvoon ellen haluaisi herätä seuraavana aamuna sänky vuorattuna glitterillä. Vaikka ehkä se ei olisikaan ollut yhtään hullumpi herätys!

Jos muuten glittermeikin tekeminen houkuttelee niin saimme Glitternistiltä teille lukijoille kaksi huikeaa alekoodia. Koodilla HÄÄNISTI saa 25% alennuksen heidän verkkokauppansa tuotteista 30.6 asti ja päälle vielä ilmaiset toimituskulut yli 20€ tilauksiin näpyttämällä koodin GSPOT. Itse laitoin juuri edellispäivänä vappuglitterit tilaukseen.

Seuraavaksi siirryimme askartelupisteelle, jonne Charlotta oli sponsoroinut meille jos jonkinlaista hääteemaan sopivaa askartelutarviketta. Itse taisin kyllä enemmän keskittyä höpöttelyyn ja näiden tarvikkeiden tutkailuun kuin itse näpertelyyn. Sinänsä pidän kyllä askartelusta, mutta tämä silti vahvisti itselläni ajatusta siitä, että ainakaan hääkutsuja en alkaisi itse väkertämään. Muiden häihin tulevien paperituotteiden kohdalla pitänee vielä miettiä asiaa.

Seuraavaksi saimmekin hypätä kampaajan penkkiin kun kaksi kampaajaa TS-Salongilta olivat tulleet tekemään meille kampauksia. Näiden taitavien naisten käsissä syntyi kaikkea klassisista kiharoista, upeisiin letteihin ja nutturoihin. Tältä pisteeltä moni sai varmasti ideoita omaa hääkampaustaan varten. Itse annoin kampaajalle aivan vapaat kädet ja minulle syntyi rento kiharainen niskanuttura.

Lopuksi Ilona ja Asta ottivat meistä vielä sekä yksilö- että yhteiskuvia kun kaikki olivat saaneet kimalteet naamaan ja hiukset kuosiin. Heillä oli myös käytössään drone, joka mahdollisti hauskat ryhmäkuvat ilmasta käsin. Tilavarauksemme loputtua kello kuuden aikoihin jatkoimme vielä osan jengistä kanssa hotellin aulabaariin lasillisille höpöttelemään.

Mukaan päivästä saimme ihanien muistojen lisäksi lahjakassin, josta löytyi Make Up Storen luomiväri, Glitternistin glitterpurnukka, alennuskupongit Ateljé Tuhkimotarinaan, suklaata häästressin lievitykseen Mennään Naimisiin- lehdeltä, sukkanauha Niinattarelta, Milestone the Orginal Wedding Cardsit Kiddexiltä sekä Amikan hiustuotteita. Kaunis kiitos teille kaikille näistä upeista tuotteista!

Hääblogipäivässä mukana olivat mukana:

Siiri- From Bennet to Bingley
Iira- Jotain keltaista
Krista- Kristallihäät
Sande- Enää ei voi vaihtaa
Hanna- Tyttö tahtoo
Tanja- Always Yours
Salla- Some people are worth melting for
Anniina- Something Gold
Sara- Adieu Mademoiselle, Bonjour Madame
Elina- Misery Business The Wedding
Ida- Ida's daydream
Essi- Häämimmit

kuvat: kaikki Valoisia kuvia paitsi kuvat 1, 4, 16 ja 21

Ei voi muuta sanoa kuin, että isot kiitokset kanssabloggaajille ja yhteistyökumppaneille tästä mahtavasta päivästä. Monet kommentoivatkin tuon päivän aikana, että tämä tuntui jonkinlaisilta pre-polttareilta ja olen kyllä ihan samaa mieltä! Tämä lauantai jätti hymyn huulille pitkäksi aikaa ♥

perjantai 20. huhtikuuta 2018

Meidän hääbudjetti

Häihin käytettävä rahasumma tuntuu herättävän keskustelua vuodesta toiseen. Joidenkin mielestä on turhaa tuhlata yhteen päivään pieni omaisuus kun taas toiset näkevät yhden elämänsä tärkeimmistä päivistä suurenkin rahallisen panostuksen arvoisena. Omasta mielestäni tällainen keskustelu on sinänsä turhaa, sillä erilainen rahankäyttö pätee ihan kaikilla elämän osa-alueilla, ei vain häiden kohdalla. Toisilla on enemmän halua ja varaa panostaa tiettyihin asioihin kuin toisilla aina lähtien asunnosta, autosta, harrastuksista,vaatteista... tämä lista lienee lähes loputon. Mielestäni jokaisella on oikeus käyttää rahansa juuri niinkuin haluaa ja parhaaksi näkee.

Tämän postauksen pääaihe ei ole kuitenkaan ihmisten rahankäyttö vaan meidän hääbudjetti. Tuo alustukseni oli lähinnä siksi, että halusin tässä yhteydessä tuoda esiin oman kantani tähän häiden ympärillä vellovaan rahakeskusteluun. Nyt itse asiaan!


Meidän budjetti muotoitui oikeastaan juhlapaikan sekä cateringin ympärille eli niitä ennen meillä oli oikeastaan vain alustava hahmotelma siitä kuinka paljon olisimme valmiita noista maksamaan. Juhlapaikan ja cateringin hintojen varmistuttua aloimme hahmottelemaan muuta budjettia. Apuna tähän laskentaan käytin ystäviemme viime vuotisten häiden budjettia etenkin juomamenekin osalta, aiempien vuosien hääblogeja sekä tietenkin ihan omaa järkeilyä.

Halusin eritellä meidän budjetin melko tarkkaan, jotta oikeasti näkee kuinka paljon rahaa menee mihinkin. Sain yhdeltä blogini lukijalta myös toiveen avata budjettia täällä blogissa, joten ehkäpä tästä on muillekin apua oman budjetin suunnittelussa.


YLEISET Arvio Toteutunut Maksettu
Hääpaikka 3 000 € 3 200 € 700 €
Catering 4 000 € 36€/hlö
Hääkakku 500 € 0€ (sisältyy cateringiin)
Juomat 1 600 €
Kutsut (+save the date-kortit ja postimerkit) 330 €
Muut paperituotteet (ohjelmalehtiset ym.) 350 €
Kuljetukset ?
Hevoskärryt 250€?
Hääyö 200 €
Edeltävä hotelliyö 150 €
Valokuvaaja 1 100 € 650 €
Videokuvaaja 1 100 € 650 €
Herkkubuffet 200 €
Sikaribaari 150 €
Kankaiset lautasliinat 100 € 75 € 75 €
Juhlapaikan koristeet 200 €
Bändi/DJ 1 500 €
Vieraslahjat 140 €
Vessakorit 50 €
Kiitoskortit 100 €
Vieraskirja 50 €
Morsiuskimppu 80 €
Kaasojen kimput tai rannekukat 50 €
Vieheet 80 €
Juhlapaikan kukat 200 €
MORSIAN Arvio Toteutunut Maksettu
Hääpuku 1 700 €
Huntu 100 €
Kengät 150 €
Laukku 30 €
Alusvaatteet 70 €
Korut 100 €
Meikki 100 €
Kampaus 200 €
SULHANEN Arvio Toteutunut Maksettu
Puku/smokki ?
Smokkipaita 80 €
Liivi ?
Kengät ?
KAASOT JA BESTMANIT Arvio Toteutunut Maksettu
Kaasojen mekot 150 €
Bestmanien taskuliinat 60 €
Kaasojen kampaukset ?
Kaasojen meikit ?
YHTEENSÄ 17 970 € 775 €

Osa näistä luvuista on jo aivan varmoja ja osa taas vielä ihan kysymysmerkkeinä. Matias ei esimerkiksi vielä tiedä, että hyödyntääkö hän olemassa olevaa pukuaan tai ostaako/vuokraako hän smokin. Aivan auki oleva asia on myös mahdolliset kuljetukset. Budjetti tulee siis varmasti vielä elämään. Tällä hetkellä ainakin suunta on ollut positiivinen kun onnistuimme säästämään valo- ja videokuvaajasta lähes puolet alunperin ajatellusta summasta. Yksi mahdollinen säästökohde meillä on myös dj:n valitseminen bändin sijaan niiden ollessa jopa tuhat euroa halvempia. Olemme jättäneet tästä budjetista pois tarkoituksella sellaiset asiat, jotka eivät liity suoraan hääpäivään kuten sormuksen ja häämatkan. Toivoisin, että tuosta summasta saisi nipistettyä sen verran, että häihin käytetty rahasumma pysyisi noin 15 000-16 000 eurossa.

Mielenkiintoista nähdä, että tuleeko tuossa laskelmassa pysyminen tuottamaan haasteita vai olisiko jopa tuon arvioidun summan alittaminen mahdollista. Sen voin ainakin myöntää, että budjettia laatiessa oli vaikeaa miettiä, että mistä pihistää ja mihin panostaa. Voisin jossakin vaiheessa näyttää välikatsausta, että mitä tälle budjetille kuuluu kun summat ovat tarkentuneet ja enemmän ostoksia on tehty.

Millaisia fiiliksiä hääbudjetit herättävät teissä?

Kuva: täältä