sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Mitä kotoa löytyvää tavaraa hyödyntää häissä?

Häähankinnoista puhuttaessa usein tuntuu, että esimerkiksi kaikki koristeet pitää erikseen hankkia nimenomaan hääjuhlaa varten. Ryhdyinkin tässä yksi päivä pohtimaan, että mitä kaikkea meiltä kotoa löytyvää tavaraa voisi häissä hyödyntää ja löysinkin muutamia kivoja juttuja, jotka ajattelin tässä postauksessa esitellä.

Yllä olevassa kuvassa näkyvä shamppanjacooler voisi tulla meidän hääparin pöytään tai johonkin sen viereen viilentämään meidän kuohuvaa.

Meiltä löytyy kotoa yhteensä seitsemän kappaletta kirkkaanvärisiä Mariskooleja. Jos hääkakun seuraksi haluaa laittaa tarjolle esimerkiksi karkkeja tai pieniä keksejä niin nämä sopisivat hyvin siihen tarkoitukseen ja ovat vielä kauniin näköisetkin.

 Meiltä löytyy ennestään kaksi hanallista lasiastiaa, jotka on ostettu aiempia juhlia varten. Nämä siis tulevat häihimme joko boolia tai vettä varten ja noiden lisäksi olemme hankkineet hääkirppikseltä kaksi hieman isompaa samantyylistä hana-astiaa.

Meillä on tällä hetkellä takapihan oven vieressä kori fleecehuoville, joita voi käyttää iltojen viiletessä kun istuskelee pihalla. Nuo huovat ovat kuitenkin olleet sen verran vähäisessä käytössä, että ajattelin ottaa ne tuosta meidän olkkarista pois ja säästää häihin asti, jotta vieraat voivat niitä halutessaan hyödyntää.

 *Pienempi ruusulaatikko on saatu Infinity Flower Collectionilta*

Infinity Flower Collectionin kauniit ruusulaatikot pääsevät meillä koristamaan juhlapaikan sivupöytiä, esimerkiksi korttilaatikon viereen. Nämä ruusut on siis keräämisvaiheessa käsitelty siten, että ne säilyvät hyvinä parhaimmillaan useamman vuoden ja näyttävät sekä tuntuvat aivan eläviltä ruusuilta eli näitä ei ole kuivatettu. Meillä on ollut tuo isompi laatikko nyt vuoden ja ruusut ovat edelleen aivan uudenveroisessa kunnossa. Nämä ruusulaatikot ovat mielestäni hyvä ratkaisu siihen kun moni miettii, että ei viitsisi panostaa häissä tuoreisiin kukkiin rahallisesti kovin paljon, sillä niistä on iloa niin lyhyeksi aikaa. Nämä kukat nimittäin ainakin ilahduttavat vielä pitkään häidenkin jälkeen.
 
Nyt muuten Infinity Flower Collectionilla on kampanjahinnat vielä tämän kuun loppuun asti ennakkoon tilattavista tuotteista eli kun tämän kuun loppuun mennessä tekee tilauksen niin saa jouluksi kukat kotiin.

Oletteko te löytäneet kotoanne tavaroita, joita voisi hyödyntää häissä?

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Sovituskokemuksia hääpukuliike Vienosta

Syyskuisen lauantain hääpukusovituskierroksemme kolmas ja viimeinen liike oli Töölön Museokadulla sijaitseva Vieno. Olen seurannut kyseistä liikettä pitkään Instagramissa ja Vieno olikin yksi ensimmäisistä liikkeistä, johon tiesin haluavani varata ajan kun olisi aika lähteä sovittelemaan hääpukuja.

Yksi syy miksi halusin varata Vienosta sovitusajan oli liikkeen astetta omaleimaisempi pukuvalikoima. Vaikka en tavoittele hääpuvullani mitään super erikoisuutta niin en kuitenkaan haluaisi, että joka toisella morsiamella olisi lähes samanlainen puku. Hieman tosin arvelutti, että olisiko Vienon valikoima omaan makuuni liian ”boho chic”-tyyliä, mutta eipä auttanut kuin lähteä paikan päälle selvittämään asiaa.

Liiketilana Vieno on kaunis ja ihanan valoisa. Valikoima puvuissa ei ole valtava, mutta sovitettavaa löytyy kyllä mukavasti. Vienossa koko liikkeen saa sovituksen varatessa tunniksi omaan käyttöönsä, mikä on iso plussa.

Sovitin Vienossa useampaa kaunista ja hauskan erilaista pukua. Monista niistä itselleni tuli kuitenkin enemmän mieleen ilta- kuin hääpuku, joten morsian-fiilis jäi valitettavasti puuttumaan. Uumoiluni liikkeen painotuksesta boho chic-tyyliin osoittautui oikeaksi, sillä sitä tyyliä edustavia pukuja liikkeessä oli paljon.

Tuntuu hieman kurjalta kirjoittaa, että asia, johon Vienossa petyin pahasti oli palvelu. ”Hääskeneä” ahkerasti seuraavana olin saanut liikkeen tunnelmasta todella erilaisen kuvan. Palvelu oli tervehtimisestä alken mielestäni ynseää ja koin alusta alkaen itseni enemmän vaivaksi kuin arvostetuksi asiakkaaksi. Minua palvellut henkilö oli koko sovituksen ajan todella vähäsanainen eikä kommentoinut sanallakaan, että sopivatko puvut minulle vai ei. Kaasoni olivat myös tehneet samat havainnot kyseisen henkilön käytöksestä. Olen itsekin työskennellyt vaativan asiakaspalvelun parissa ja ymmärrän, että kaikilla on huonojakin päiviä, mutta mielestäni silti asiakkaalla on oikeus odottaa edes perus hyväntuulista palvelua.

Tämän kokemuksen perusteella en siis voi suositella liikettä palvelun puolesta, mutta hieman erikoisempaa häätyyliä hakevien morsianten kannattaa kyllä Vienossa pukujen puolesta pistäytyä.

Onko muilla samanlaisia palvelukokemuksia hääpukua etsiessä ja estäisikö se teitä hankkimasta pukua kyseisestä liikkeestä?

keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Pohdintaa häiden ohjelmasta

Häiden ohjelma tuntuu olevan melko mielipiteitä jakava asia. Toiset tykkäävät runsaasti ohjelmaa ja tekemistä sisältävistä häistä, toiset liputtavat ennemminkin yleisen seurustelun ja bilettämisen puolesta. On perinteisten hääleikkien ystäviä ja toisaalta niitä viimeiseen asti karsastavia. Mihin leiriin me sitten kuulumme? Meidän häissä pääpaino tulee varmasti olemaan enemmän yleisessä seurustelussa ja tanssimisessa pienellä ohjelmalla maustettuna.

Hääleikeistä puhuttaessa olemme Matiaksen kanssa molemmat yhtä mieltä siitä, että meidän silmissämme sangen loppuun kulutettua kenkäleikkiä ei tulla meidän häissä näkemään. Kenkäleikki voi sinänsä olla ihan hauska ohjelmanumero jos kysymykset ovat oikeasti omaperäisiä ja kekseliäitä eikä kenkien nostelu jatku liian pitkään. Me emme kuitenkaan syty tuolle leikille niin paljon, että haluaisimme sen omiin häihimme. Kenkäleikin kanssa samaan kategoriaan laittaisin meidän kohdalla myös morsiamen ryöstön. Tuo leikki voi olla oikeasti hauska jos sulhaselle keksittävä tehtävä on hyvä, mutta itse en ole tällaiseen vielä törmännyt vaan kaiken maailman runon kirjoittamiset tai laulujen laulamiset herättävät lähinnä myötähäpeän tunteita.

Vaikka meillä hääjuhlan pääpaino ei olekkaan leikeissä niin yksi tai kaksi lyhyttä hääleikkiä voisi kuitenkin olla kiva. Hääjuhlan alkuun mielestäni hauska ”tutustumisleikki” voisi olla esimerkiksi sellainen, että morsian ja sulhanen ovat selkä juhlavieraisiin päin ja vieraille näytetään aina vaihtuva sana esimerkiksi ”morsiamen serkut" tai "on hoitanut sulhasta vauvana". Itsensä kuvauksesta tunnistavat vieraat nousevat tällöin seisomaan, jolloin hääpari kääntyy ja heidän tehtävänään on arvata, että mikä seisovia vieraita yhdistää. Mielessäni on muutama muukin humoristisempi hääleikki, mutta ne jääköön vielä salaisuudeksi.

Yksi häihimme tuleva ohjelma, josta olen todella innoissani on glittermeikkaaja. Tämä idea vahvistui viime keväisessä hääblogipäivässä ja tuolloin pohdin täällä bloginkin puolella glittermeikkaajan pestaamista häihin nostattamaan biletunnelmaa. Pyysin kahdesta firmasta, Glitternistiltä ja Elina K:lta, tarjoukset tällaisesta keikasta. Glitternistiltä sainkin nopeasti vastauksen ja päädyin bookkaamaan heidät, sillä toisen yrityksen edustajalta sain vastauksen vasta yli kuukautta myöhemmin, onneksi sentään pahoittelujen kera.

Meille tulee siis Glitternistiltä kaksi glittermeikkaajaa vieraiden innokkuudesta riippuen noin kolmeksi tunniksi. Yksi glittermeikkaaja ehtii tehdä tunnissa noin 10 meikkiä, joten varmasti kaikki halukkaat ehtivät tuossa ajassa saada kimalteet naamaan kun meikkaajia on kaksi. Hintaa tällä paketilla on matkakuluineen 335€ ja sain vielä Glitternistiltä postissa kuvissa näkyvän yllätyspaketin kun bookkasin heiltä tämän keikan. Pisteet tällaisesta huomioinnista!

Meidän häiden ohjelmassa ovat myös perinteiset morsiuskimpun ja sukkanauhan heitto. Jälkimmäinen pienellä twistillä tosin. Näiden lisäksi salatehtävät ja hääbingo tulevat  mahdollisesti vieraiden omaa tahtia suoritettavaan ohjelmistoon ja hääbändi soittaa meillä kolme tuntia. Tähän kun vielä lisätään ruokailu ja mahdolliset puheet niin kyllä tuossa alkaa olla mukavasti ohjelmaa hääjuhlaan eli toivottavasti ainakaan kellään ei tule tylsää!

Millaista ohjelmaa te olette suunnitelleet häihinne vai onko koko ohjelman pähkäily kenties kaasojen ja bestmanien vastuulla?

Kuvat: täältä ja täältä