sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Ensimmäinen hääpuvun sovitus

Kärsiikö kukaan muu (hää)bloggari samasta ongelmasta, että postausideoita olisi aivan pilvin pimein, mutta näin kesällä ei millään huvittaisi istua tietokonetta näpyttelemässä? :D Nyt kuitenkin päätin tarttua tuumasta toimeen, sillä niin kuin sanoin niin kirjoitettavaa kyllä olisi ja meidän hääjärjestelyissäkin on menty useampi askel eteenpäin!

Pakko muuten myös tähän alkuun hehkuttaa, että meidän häihin on enää alle vuosi! Tarkemmin sanottuna 363 päivää. Tämän kunniaksi aloitinkin hääpuvun metsästyksen ja kävin sovittamassa ensimmäistä mekkoa.

Laitoin oululaiselle morsiusateljee Katariinalle jo huhtikuussa viestiä eräästä heidän oman Sis Idman- mallistonsa hääpuvusta, johon ihastuin muistaakseni heidän insta-tilillään. Halusin kysyä hieman puvun muokattavuudesta ja tällöin myös selvisi, että kyseinen liike olisi tulossa Helsinkiin pitämään pop up- liikettä yhden päivän ajaksi tämän kesän aikana. Heti kun tarkempi päivä varmistui niin varasin oman aikani sovitukseen.

Onni olikin, että varasin oman sovitusaikani nopeasti, sillä kuulemma kaikki ajat varattiin täyteen todella nopeasti ja Katariinan väki joutui ottamaan muutaman sovittajan jo edelliselle päivälle. Vinkkinä muuten muillekkin, että jos Katariinan puvut kiinnostavat ja Ouluun on matkaa niin he ovat järjestäneet näitä pop up- päiviä Helsingin lisäksi ainakin Kuopiossa ja Jyväskylässä. Katariinalla on myös Oulun Scandicin kanssa hotellietu eli Oulun ulkopuolella asuville tarjotaan maksuton majoitus jos ostaa heiltä hääpuvun. Käytännössä tämä toimii niin, että tuon hotelliyön hinta hyvitetään hääpuvussa jos päätyy ostamaan puvun heiltä. 

Helsingissä sovitus järjestettiin valokuvausstudio Dragon Flowerin tiloissa Helsingin Kruununhakassa. Hääpukujen lisäksi tuolla oli mukana vanhojentanssimekkoja. Omaan sovitukseeni pyysin mukaani kaasoni Siirin makutuomariksi (ja tietenkin kuvaajaksi).

Miltä sitten tuntui saada hääpuku ensi kertaa ylleen? Jännittävältä ainakin! Tuo tunne vaihtui kuitenkin nopeasti ihastukseen, sillä sovittamani puku oli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin ♥ Tästä johtuen en aiokkaan noita sovituskuvia täällä julkaista (ärsyttävää, tiedän), sillä uskon tuon mekon olevan hyvinkin vahva ehdokas hääpuvukseni. Sovituksessa oli ilo huomata, että malli, jota olen hääpuvukseni ajatellut sopii itselleni todella hyvin. Olen nimittäin niin monilta kuullut, että ajatus oman hääpuvun mallista on mennyt aivan uusiksi ensimmäisten sovitusten myötä. Toki aion vertailun vuoksi sovittaa muunkin mallisia pukuja, mutta ainakaan heti ensimmäisellä kerralla ei mallin suhteen menty ojasta allikkoon. Katariinan ammattitaitoisesta henkilökunnasta minulla ei ole tuon sovituksen perusteella kuin hyvää sanottavaa. Tunnelma sovituksessa oli lämmin ja tervetullut ja sain sovittaa pukua ilman kiireen tuntua.

Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä, sillä Katariinan henkilökunnan mukaan puku tulisi tilata viimeistään tammikuussa meidän heinäkuisiin häihimme. Ajattelin syksyllä sovitella ahkeraan muitakin pukuja ja mikäli tämä puku edelleen kummittelee vahvimpana ehdokkaana mielessä niin lokakuun Love me do- messuilla tuota on jälleen mahdollisuus sovittaa. Vinkkinä siis pääkaupunkiseudun morsiammille, että tuolloin on Katariinan seuraava pop up-sovituspäivä Helsingissä :)

Nyt on siis avattu peli hääpuvun suhteen todella vahvalla edokkaalla. Millaisia kokemuksia tai odotuksia teillä on täydellisen hääpuvun metsästyksestä? :)

Kolme ensimmäistä kuvaa: täältä

14 kommenttia:

  1. Vau, ei hassummin, jos jo heti ensimmäinen puku tuntuu hyvältä! Ja tosi kiva, että mallikin sopi sulle, niin ei tarvitse heti kättelyyn luopua niistä omista mekkomielikuvista.

    Mä itse en oikein tiedä, mitä lähden hakemaan. Tai tiedän, mutta en tiedä, mikä mulle sopii, niin en uskalla liikaa vielä haaveilla. Pelkään kyllä eniten sitä hetkeä, kun pitää tehdä oikeasti päätös siitä puvusta. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki puvut on vaan niin älyttömän ihania. Varmaan syksymmällä käyn sovittelemassa ekaa kertaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että tämän kanssa kävi kyllä hyvä tuuri! Itselläni ongelma on ennemminkin niin päin, että monetkaan puvut eivät ainakaan kuvien perusteella sytytä kunnolla, vaikka pitäisinkin niitä ihan kauniina. Varmasti viimeistään sovituksissa sinullekin selviää, että minkä tyylinen puku sopii juuri sinulle parhaiten niin se kuitenkin rajaa vaihtoehtoja jonkin verran ja päätös on toivottavasti helpompi :)

      Poista
  2. Voin vain kuvitella miten jännittävältä sen ensimmäisen mekon sovittaminen tuntuu, ihanaa että sinun kohdallasi tuntui hyvältä ja vastasi mielikuvia. :) Minunkin pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa varailemaan sovitusaikoja, minulla ei nimittäin vielä ole kauhean vahvaa visiota minkälaisen puvun haluaisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitäpä se sitten varmasti lähtee kun alkaa vain varailemaan aikoja ja sovittelemaan erilaisia pukuja niin luulisi ainakin nopeasti hahmottuvan, että mitä itse haluaa puvultaan :)

      Poista
  3. Kokemus on se, että täydellistä kannattaa etsiä. :D Mä tiesin mitä haluan, enkä meinannut millään löytää sopivaa! Kolusin kokonaista 12 kauppaa, mutta kun astelin sisään oikeaan liikkeeseen, tiesin jo ovella, että nyt alkaa homma kulkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuh 12 kauppaa?! :D Olin toivonut itse selviäväni noin 4 eri liikkeellä, mutta saa nähdä miten käy!

      Poista
  4. Meinasin lähteä sovittelukierrokselle jo keväällä, mutta päätinkin lykätä sovittelua syksyn aleihin :) toki mulla koko ajan kummittelee mekon teettäminen mielessä ja ajattelinkin näpytellä tarjouspyyntöjä tässä lähiaikoina 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihanaa, että se unelmamekko tuntui heti oikealta 😍 harvoin niin käy

      Poista
    2. Hyvä pointti kyllä nuo syksyn alet! Täytyypä itsekin pitää niitä silmällä :)
      Kannattaa kyllä kartoittaa vaihtoehtoja myös tuon teettämisen suhteen jos se kummittelee päässä. Omalla kohdallani en ole sitä harkinnut, mutta aina on tietenkin plussaa jos mekkoa voi muokata vielä enemmän mieleisekseen kuten tässä Katariinan puvun tapauksessa :)

      Poista
  5. Kurkistuskuvan perusteella kaunis puku! Ihanannäköistä pitsiä <3
    Komppaan Tanjaa, että täydellistä kannattaa etsiä. Mäkin kävin varmaan 11 eri liikkeessä ennen kuin se oma löytyi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo puku on kyllä todella kaunis <3
      11 liikettä kuulostaa kyllä myös hurjalta määrältä, mutta pääasia, että se oli vaivan väärti kun löysit unelmiesi puvun :)

      Poista
  6. Mulla kävi juuri niin, että lopulta päädyin pukuun, jossa oli ne kaksi ehdotonta alkunperin ajattelemaani EI-ominaisuutta: olkaimeton ja pitsitön. Mutta siitä tulikin se wau-efekti sitten! Mutta ei auta kun sovitella ja fiilistellä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuon takia haluan itsekin sovittaa myös sellaisia pukuja, joita en lähtökohtaisesti voisi itselleni kuvitella. Ikinä ei voi kuitenkaan tietää ennen kuin kokeilee! :)

      Poista
  7. Voi ihanaa lukea hääpukujen sovittelusta ja itse odotan sitä niin innolla! Varovasti olen pukuja katsellut ja muutaman "täydellistä" osunutkin silmiin. Aikaa kun juhlapäivään vielä on, niin oon yrittänyt hillitä itseäni ja tosiaan vasta lähempänä lähteä sitten sovittelemaan. Mieli saattaa kuitenkin pitkässä ajassa vielä muuttua. Jään seurailemaan blogiasi. Ihana ulkoasu muuten blogilla! :)

    VastaaPoista