maanantai 22. heinäkuuta 2019

Meidän hääkutsut

Kun hääkutsumme saapuivat keväällä painosta, tein päätöksen, että esittelisin ne täällä blogissa vasta häiden jälkeen. Tämä sen vuoksi, että en jaksanut alkaa söhertämään kutsusta yli esimerkiksi vihkiaikaa ja hotellin kiintiövarauksen tekemiseen liittyviä tietoja, kuten jouduin save the date- korttien kanssa tekemään. Hääkuvia odotellessa nyt on siis vuorossa näiden meidän kutsujen esittely.

Emme noudattaneet yleisesti ottaen kovin orjallisesti aivan hääsuunnittelun alussa valitsemiamme häävärejä, jotka ovat vedenvihreä/murrettu turkoosi, tummansininen, valkoinen ja hiekan väri. Näkyvimmin nämä värit olivat esillä kattauksessa, save the date- korteissa sekä näissä kutsuissa. Save the dateihin valitsimme vedenvihreän pohjan valkoisella tekstillä, joten ajattelimme, että kutsuissa olisi sitten tummansinisen vuoro. Kutsuvaihtoehtoja selatessa huomasin, että Vistaprintille oli tullut mahdollisuus painattaa kultafolioituja tekstejä kutsuihin. Innostuin tästä kovasti, sillä ajattelin tuon kultafolioidun tekstin tuovan kutsuun niin väriä kuin elävyyttä muuten valkoisen tekstin rinnalle.

Mitä kutsun tekstiin tulee niin ajatus runomuotoisesta hääkutsusta oli kytenyt mielessäni pitkään. Olinkin jo monia kuukausia aiemmin etsinyt inspiraatiota ja esimerkkirunoja netistä ja tämänkin kutsun runo oli ollut jo hyvän tovin valmiina. Tämä kutsuihin painettu runo on yhdistelmä netistä löytämiäni runonpätkiä sekoitettuna omaan sovellukseeni. Lopputulos oli juuri sellainen kuin toivoinkin; hauska, meitä kuvaava eikä tärkeä informaatio, kuten päivämäärä tai vihkiaika huku runoon niin, ettei niitä näkisi kutsusta helposti.

Ajattelin, että ihannetapauksessa saisimme myös hääinfon puserrettua kutsun kääntöpuolelle niin, että erillistä infokorttia ei tarvittaisi. Tila kutsussa riittikin juuri ja juuri siihen, että saimme kaiken tarvittavan tiedon mahdutettua samalle paperille. Hääinfon olimme jakaneet yläotsikoihin paikka, majoittuminen, ilmoittautuminen ja muistaminen.

Paikka- kohdassa ilmoitimme tietenkin kirkon sekä juhlapaikan nimet ja osoitteet sekä kuinka pitkä välimatka Paraisten kirkolta on Furuvikin Kartanolle. Suosittelimme myös hotellissa majoittuneita jättämään oman auton hotellille, sillä hotellilta kirkolle on vain 600 metrin matka. Majoittumisesta kertovassa kohdassa meillä oli sama info kuin save the date- korteissa eli ohjeet ja hinta hotelliyön varaamiseen kiintiövarauksemme piiriin. Ilmoittautumisen ohjeistimme hoitamaan soittamalla/tekstiviestillä minulle tai Matiakselle 4.5 mennessä sekä ilmoittamaan samalla mahdolliset allergiat tai erityisruokavaliot. Muistamiseen liittyviä asioita moni tuntuu pohtivan, että miten ilmoittaa vieraille mahdollisimman kauniisti toivovansa lahjaksi vain rahaa. Meillä kutsuun päätyi seuraava muotoilu "Paras lahja on läsnäolonne. Jos kuitenkin haluatte muistaa meitä myös muulla tavoin, käytämme mahdolliset lahjoitukset kiitollisin mielin unelmiemme häämatkaan. Matkakassaa kartuitamme tilille xxxxx/morsiamen nimi."

Vaikka näille kultafolioiduille kutsuille tuli hintaa hieman normaalia enemmän (130€/n. 50 kappaletta) niin olen kyllä näihin edelleen aivan supertyytyväinen ja vierailtakin saimme kutsuista useampia kehuja.

2 kommenttia:

  1. Tosi tyylikkäät kutsut ja tuo runomuotoinen teksti on ihan mahtava!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! 😊 Minullekin tuo runo tuo vieläkin hyvän mielen 😃

      Poista