tiistai 30. heinäkuuta 2019

Häiden aatto

Häitä edeltävänä perjantaina tiedossa oli aikainen herätys. Meidän piti nimittäin olla Paraisilla klo 10 vihkikeskustelussa ja kirkkoharjoituksessa. Olikin varsinainen operaatio saada kahteen autoon mahdutettua monen ihmisen tavaroiden lisäksi kasapäin koristeita sekä muita juhlapaikalle menneitä tarvikkeita. Lisäksi mukaan lähti peräkärry täynnä hääjuomia. Joukossamme tuolloin aamulla olivat minun ja Matiaksen lisäksi kaikki kolme kaasoani, äitini sekä yksi bestmaneista

Olin jutellut vihkipappimme kanssa kerran puhelimessa aiemmin. Tuon keskustelun pohjalta minulle oli kyllä jäänyt hänestä kyllä mukava kuva, mutta oli kiva huomata, että yhteinen sävel löytyi myös kasvotusten. Vaikka papin tehtävänä ei varmasti ole arvostella kenenkään tulevan puolison valintaa niin minusta oli jopa ihan hauskaa kun hän hieman haastoi minua ja Matiasta kertomaan, että miksi haluamme mennä naimisiin juuri toisen kanssa eikä kenenkään muun. Sovimme siis papin kanssa vihkikaavasta ja kävimme kirkossa katsomassa että missä kenenkin pitää milloinkin olla.

Kirkkoharjoituksen jälkeen siirryimme lounaan kautta hääpaikalle. Veimme juomat säilöön kylmäkaappiin, taittelimme lautasliinat cateringin tekemään kattaukseen ja laitoimme koristeet ja muut tykötarpeet paikoilleen. Olin ajatellut, että juhlapaikan laittamisessa menisi maksimissaan kolme tuntia, mutta lopulta se venyikin kuuteen tuntiin lähinnä kukka-asetelmien ja odottelun vuoksi. En halunnut tilata kukkakaupasta valmiita kimppuja ja köynnöksiä vaan ajatukseni oli lähinnä, että heittäisimme kukkamaljakoihin muutamia eukalyptuksen oksia ja kukkia. Tämä ei kuitenkaan lämmittänyt avuksi saapunutta tätiäni, joka on koulutukseltaan hortonomi vaan hän alkoi tehtailemaan parempia kukka-asetelmia maljakoihin. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi näin nimittäin tätini sai Emmi-kaasoni avustuksella loihdittua aivan ihanat asetelmat ja sitoi eukalyptuksistakin niin nätit köynnökset pöytiin! Oli huikeaa nähdä kun kaikki päässäni pyöritellyt suunnitelmat nivoutuivat yhdeksi kokonaisuudeksi juhlapaikalla ja kaikki näytti niin kauniilta.

Pääsimme lähtemään alkuillasta hääpaikalta kohti Naantalin Kultaranta resortia, jossa yöpyisimme kaasojeni kanssa häitä edeltävän yön. Huoneemme oli ihanan tilava ja valoisa, joten mahduimme hyvin kaikki neljä samaan huoneeseen. Hotellilla kävimme melkein heti syömässä ja huoneessa annoin kaasoilleni heille kokoamani lahjapussukat, joiden sisällön esittelen tarkemmin omassa postauksessa. Muutama juttu lahjapussin sisällöstä tosin näkyykin jo tuossa yllä olevassa kuvassa, heh!

Minulla oli ollut jo muutamana päivänä hääviikolla pieniä flunssan oireita, mutta jännityksen kasvaessa perjantaina etenkin kurkussani alkoi tuntua tosi inhottavalta iltaa kohden. Koitin tropata itseäni parhaani mukaan, mutta illalla kun oloni vain heikkeni entisestään niin mielialani laski jossakin vaiheessa kuin lehmän häntä, sillä pelkäsin, että olisin hääpäivänä oikeasti todella kipeä. Yöuneni jäivät sekä hääjännityksen että kipeysstressin vuoksi melko vähäisiksi, mutta aamulla oloni oli jo onneksi paljon parempi ja flunssa antoi itsestään seuraavan kerran merkkejä vasta sunnuntaiaamuna. Onneksi!

Seuraavassa postauksessa päästäänkin sitten jo itse hääpäivään ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti