keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Muutos häämatkasuunnitelmiin

Kesällä kirjoittelin täällä blogissa suunnitelmistamme lähteä Kreikan saaristoon häämatkalle. Tuolloin olimme oikeastaan jo päättäneet lähteä Zakynthoksen saarelle. Kaavailemallemme löhölomalle olisimme halunneet huoneen lapsettomasta hotellista mieluiten omalla uima-altaalla. Ongelmaksi kuitenkin alkoi muodostua ”adults only”- hotellikonseptin rajallinen tarjonta sekä melko korkeat hinnat. Meillä on kuitenkin ajatuksena, että tähän ensimmäiseen häämatkaan emme halua panostaa rahallisesti hirveitä summia vaan sijoitamme sitten enemmän myöhemmin tehtävään kaukomatkaan. Kun sopivaa matkaa ei alkanut löytymään tuntui, että meidän molempien innostus koko häämatkaa kohtaan laski hieman.
Jossain vaiheessa loppusyksyä saimme kuitenkin idean muuttaa koko häämatkan konseptia. Pelkästään löhöily edellä menevä häämatka saisi jäädä sikseen, sillä loppupeleissä meitä innosti huomattavasti enemmän ajatus aktiivisesta surffilomasta, jonka lomassa olisi kuitenkin myös hieman aikaa rentoutua. Aloimme miettimään uusia kohteita tällaiselle häämatkalle ja aika nopeasti päädyimme Portugalin Algarven rannikkoon, joka on kuuluisa upeista rannoistaan ja erittäin hyvistä surffausmahdollisuuksista. Into häämatkaa kohtaan oli jälleen syttynyt meille molemmille, joten tämä oli selkeästi oikea ratkaisu.
Pienen tutkiskelun jälkeen päädyimme siihen, että halusimme varata majoituksen Lagosin kaupunkiin, jossa meitä houkutteli kaupungin kehuttu vanha keskusta sekä upeat rannat. Yllä olevassa kuvassa on meidän hotellista lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva Praia Dona Ana, joka on monesti päässyt maailman kauneimpien rantojen- listaukselle ja ainakin kuvien perusteella ihan ansaitusti!
Kriteerinä hotellille meillä oli lähinnä juuri rannan läheisyys ja siistit huoneet sekä totta kai hyvät arvostelut. Löysimmekin todella hyvältä vaikuttavan hotellin, joka vielä sattuu olemaan vain aikuisille tarkoitettu. Matias oli varausta tehdessään laittanut lisätietoihin, että kyseessä on häämatka, jolloin hotellilta laitettiin viestiä, että he aikovat ottaa tämän huomioon pienen yllätyksen merkeissä ja tarjosivat meille listahintoja edullisemmin parempaa huonetta, johon myös tartuimme.

Miinuspuoli Algarven rannikolle matkustaessa on, että alueelle menee todella vähän suoria lentoja. Jopa monien matkanjärjestäjien lennot tuonne ovat välilaskullisia. Matias saikin tästä idean, että mitä jos jatkaisimme häämatkaa vielä muutamalla päivällä Lagosissa viettämämme viikon jälkeen ja vuokraisimme auton. Nyt meillä on suunnitelmissa suunnata Algarvesta esimerkiksi Marbellan tai Sevillan kautta Gibraltarille ja lentää suoralla lennolla Malagasta kotiin eli näin matkaan tulee vain yksi välilaskullinen lento. 

Vitsit, että olen tästä reissusta innoissani! Nyt pitäisi enää vain malttaa odottaa heinäkuuta

9 kommenttia:

  1. Kuvat ainakin antavat kohteesta ihanan romanttisen kuvan! :) Mukavaa, että löysitte lopulta mieleisenne kohteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo paikka kyllä tosiaan näyttää aivan ihanalta 😍 toivottavasti näin on paikankin päällä 😊

      Poista
  2. Kuulostaa tosi kivalta! Ja hyvä että kuuntelitte itseänne tässä asiassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! 😊 onneksi meidän ajatukset kohtasivat näin hyvin tässä suunnitelmien muuttamisessa ☺️

      Poista
  3. Oo, ihanan paikan olette valinneet! Me lomailimme viime kesäkuussa Lagosissa pari viikkoa. Yritän kaivella muistia ja miettiä, onko jotain vinkkejä matkan varalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Iira 😊 Laita ihmeessä vinkkejä jos tulee jotain mieleen!

      Poista
  4. Onko sinulla vinkkejä häästressin helpottamiseen tai voisitko tehdä siitä jopa kirjoituksen? Meillä on häät heinäkuussa myös ja häihin liittyvät hommat tuntuu melkein pakkopullalta kun olen niin stressaantunut häistä :(

    VastaaPoista
  5. Voi ei, onpa ikävä kuulla! :( Olen ehkä vähän siinä mielessä huono antamaan vinkkejä häästressin selätykseen kun olen itse moiselta ainakin toistaiseksi säästynyt. Sanoisin kuitenkin, että jäljellä olevan ajan puitteissa tekisin listan kaikista tekemättömistä häähommista ja laatisin realistisen aikataulun niiden tekemiselle. Meidän kohdalla uskon ainakin siihen, että mitä enemmän hommia tekee ajoissa pois alta niin sitä todennäköisemmin säästyy viime hetken paniikilta. Isot tsempit teille ja toivottavasti hääjutut alkavat taas tuntumaan kivalta! ♥

    VastaaPoista