sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Timanttisormuksen puhdistaminen kotikonstein

Kerran koruliikkeessä asioidessani myyjä kiinnitti huomiota kihlasormukseeni ja kehui sen olevan todella kaunis, mutta kuulemma sangen likainen. Tätä ei kyllä ollut kiistäminen. Varsinkin talvella näin kuivakätisenä joudun rasvailemaan käpäliäni pitkin päivää. Kihlasormukseni saakin näistä rasvoista varmasti osansa, vaikka pyrinkin aina ottamaan sen itse rasvaamisen ajaksi pois sormesta. Myyjä sanoi, että hänellä olisi helppo ratkaisu sormuksen puhdistamiseen ja kysyi haluaisinko nähdä miten hyvin tämä puhdistuskeino toimii sormukseeni. Tietysti halusin ja annoin sormukseni myyjän mukaan liikkeen takahuoneeseen. Muutaman minuutin kuluttua myyjä palasikin luokseni upeasti kimaltavan sormukseni kanssa. Niin ihmeitä tuo puhdistus oli tehnyt, että rinkulani tuntui lähes uudelta entiseen verrattuna.

Koska kyseessä on erittäin helppo ja nopea puhdistusmetodi niin ajattelin jakaa sen täällä blogissani, jospa joku muukin siitä innostuisi.

Välineet, joita tähän puhdistukseen tarvitsee on vesi, korujen putsaamiseen tarkoitettu liina sekä Diamond Dazzle Stik- timantinpuhdistuskynä. Kyseessä on ulkomuodoltaan sekä toimintaperiaatteeltaan paljon valokynää muistuttava tuote. Tämä toimii niin, että toisessa päässä on juurikin valokynän harjaksia muistuttava pää ja toisesta päädystä kiertämällä saa puhdistusainetta harjaksiin.

Ensin sormus huuhdellaan pelkällä vedellä.

Seuraavaksi kynän harjapää kastellaan vedellä ja sormus harjataan kauttaaltaan läpi Diamond Dazzle Stikin harjapäällä niin, että harjaksista irtoaa sormukseen puhdistusainetta. Sormusta harjataan noin minuutin ajan, jolloin puhdistusaine vaahtoutuu kevyesti. Omassa sormuksessani on etenkin sivuilla ja takana useampi pieniä koloja, joten tämä harja on ihan omiaan niiden puhdistamiseen.

Lopuksi sekä harja että sormus huuhdellaan pelkällä vedellä ja jälkimmäinen kuivataan ja kiillotetaan vielä koruliinalla.

Tadaa! Lopputuloksena on upeasti kimaltava ja puhdas sormus. Tämä kotipuhdistus ei tietenkään ole sama kuin kultasepänliikkeissä tehtävät "sormushuollot", joissa myös varmistetaan, että kivet sormuksessa ovat tiukasti paikallaan, mutta mikäli haluaa siinä välissä kirkastaa sormustaan niin minä ainakin liputan vahvasti tämän puolesta. Tuosta Diamond Dazzle Stikistä vielä sen verran, että tuote ei sisällä mitään myrkyllisiä aineita ja sopii timanteille, jalokiville, kullalle ja platinalle. Helmiä kyseisellä tuotteella ei saa puhdistaa. Omani ostin Kultajousesta ja hinta taisi olla 13€ luokkaa, joten sieltä näitä ainakin löytää jos joku kiinnostui tästä.

8 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä, tämä menee ehdottomasti testiin! Olenkin miettinyt mikä olisi paras tapa huolehtia ja puhdistaa sormus vuosihuoltojen välissä, ja tämähän onkin varmasti oiva ratkaisu siihen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! 😊 Itsekin olin tuohon asti vain pessyt sormusta käsien pesun yhteydessä normaalilla saippualla, mutta tämä kynä on kyllä paljon parempi keino 😄

      Poista
  2. Tää oli kiva vinkki! Pitääpä pistää mieleen, jos vaikka joku päivä kävis hankkimassa tuommosen putsauskynän munkin timanteille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan kun ei ole pahan hintainenkaan 😊

      Poista
  3. Hyvä vinkki tietää! Mietinkin tässä joku päivä, että en tiedä mitään sormusten huoltamisesta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tämä oli hyvä vinkkaus 😊 olin tosiaan itsekin ennen tätä ihan ulapalla, että miten sormusta kannattaisi kotikonstein puhdistaa.

      Poista