lauantai 2. helmikuuta 2019

Häiden kukista

Visio omasta hääkimpustani on vaihdellut jonkin verran hääsuunnittelun edetessä. Huomasin tämän oikeastaan omasta Pinterest-taulustani, jossa ensimmäisten kimppukuvien joukossa oli paljon vesiputousmaisesti roikkuvia kimppuja ja kukkana pitkälti liljaa tai orkideaa alla olevan kuvan tyyliin.

Suunnitteluiden edetessä ja oman tyylini tarkentuessa huomasin kuitenkin pitäväni hieman luonnollisemmista ja melko runsaista kimpuista. Instagramissa tulikin eräänä päivänä vastaan yllä oleva kuva, joka vastasi aivan unelmieni hääkimppua. Alalla työskentelevän tätini mukaan tuossa kimpussa on todennäköisesti ainakin syreeniä, törmänkukkaa, jaloangervoa ja valkoista tähdykettä. Hänen mukaansa kimpussa on käytetty puutarhan kukkia, mistä tulee vaikutelma, että olisin voinut poimia ne juhlapaikkamme upeasta puutarhasta. Tämä oli mielestäni ihana ajatus tukemaan hääkimpun kukkien valinta. 

Kyselin muutamassa Facebookin hääryhmässä suosituksia Turun alueen floristeista ja sainkin monia hyviä vinkkejä. Lähetin tarjouspyynnöt kimpuista ja kaasojen rannekukista noin 10 eri liikkeeseen ja ilokseni sainkin kaikkiin tarjouspyyntöihini melko nopeasti vastaukset. Lähetin kaikkiin liikkeisiin tuon saman kuvan kimpusta, johon olin ihastunut. Yllätyksekseni tarjoukset vaihtelivat 70-250 euroon. Aika iso hintahaarukka jos minulta kysytään. Olin itse ajatellut hääkimpun budjetiksi noin 150€. Rannekukkienkin osalta hinnoissa oli myös vaihtelua niiden ollessa kolmesta rannekukasta 45-105€. Yleisin hinta taisi olla noin 25€ kappaleelta. 
 
Useammasta kohtuuhintaisesta tarjouksesta valitsin turkulaisen Kukkakauppa Broncon pitkälti heidän Insta-tilillään näkyvien hääkimppujen perusteella. Broncon kimppujen tyyli miellyttää itseäni kovasti ja morsiuskimpun hinnaksi arvioitiin 100€ molemmin puolin ja kolmen rannekukan hinnaksi 75-90€. Itseäni aluksi hieman jännitti tämä floristin etsiminen, että miten sitä osaa valita oikein kun lopullisen tuloksen näkee vasta hääpäivänä. Kuitenkin saamieni hyvien suositusten perusteella oli helppo katsoa juurikin Instasta eri floristien tyylejä ja valita niistä itselleen sopivimmat.
Jos muuten kaipaa hääkukkainspiraatiota etenkin hääkimpun osalta niin suosittelen ottamaan seurantaan Instassa Twisted Willow Flowersin. Niin upeita kimppuja, että huh!

Entäs sitten hääpaikkamme kukat? Hääpaikan upean puutarhan ollessa (toivottavasti!) täydessä loistossaan heinäkuussa, tarvitsee paikka lähinnä muutamia kukkia sisätiloihin. Tässä postauksessa kerroinkin, että sivupöydille sijoitamme todennäköisesti nämä meiltä jo kotoa löytyvät kestoruusut. Näiden lisäksi noutopöydän koristeeksi voisi laittaa mahdollisesti yhden pöytäkimpun. 

Meillä on juhlapaikalla sekä pieniä pyöreitä että pitkiä suorakaiteen muotoisia pöytiä. Täytyy kysellä cateringiltä, että mahtuuko pieniin pöytiin ylipäänsä mitään koristeita kattausten seuraksi, mutta mikäli mahtuu, niin pöydän keskelle tulisi pieni maljakko, jossa voisi olla esimerkiksi pionia tai hortensiaa ja jotain leikkovihreää. Pitempiin pöytiin haluaisin vihreää köynnöstä ehkä muutamilla kukkasilla koristeltuna. Myös juhlapaikan kukiksi haluaisin nimenomaan puutarhan kukkia, joten siitä taitaa tulla meidän häidemme "kukkateema". Näin sama linja jatkuu juhlapaikalla ulkoolta sisälle sekä koko hääseurueen kukissa. 

Juhlapaikan kukat sekä Matiaksen, bestmanien ja isäni rintakukat tulevat todennäköisesti lähellä juhlapaikkaa sijaitsevasta kukkakaupasta. Puhuimme Matiaksen kanssa, että rintakukat pidettäisiin mahdollisimman yksinkertaisina. Ainakaan meidän hääseurueen miehistä tuskin kukaan haluaa mitään valtavaa ruusupuskaa roikkumaan rinnuksistaan. 

Onko muilla hääpareilla jotakin tiettyä teemaa kukissa tai tuleeko teidän häihin kukkia ylipäänsä?

Kuvat: täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

4 kommenttia:

  1. Oi, teidän kukkasuunnitelmat kuulostavat ihanilta! <3 Itsellänikin on paljon samansuuntaisia ajatuksia, ja kelpuuttaisin kyllä tuon sinun inspiraatiokimppusi milloin vaan myös omaksi hääkimpukseni. :) Ihanaa, että löysit teille sopivan floristin, meillä kyseinen etsintä on vasta edessä päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jannica! 😊 Toivotaan, että tuon tyylisen kimpun toteutuskin onnistuu hyvin 😄

      Poista
  2. Tosi ihanan kuuloisia nämä teidän kukkasuunnitelmat. Ja niin kaunis tuo sun inspiraatiokimppu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! ❤️ Nuo Twisted Willow Flowersin kimput ovat kyllä niin upeita 😍

      Poista