sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Hääkakkutasting Fazer Caféssa

Olimme varanneet Matiaksen kanssa etukäteen viime torstaiksi paikat hääkakkumaisteluun Helsingin Kluuvikadun Fazer Cafésta.  Maisteltavat kakut oli suunnittellut kondiittorimestari Eero Paulamäki, joka oli myös itse paikalla esittelemässä kakkuja. Hääkakkutastingin sai valita joko kahvilla/teellä (16€), kuohuviinillä (21€) tai shamppanjalla (25€).

Maisteltavat kakut olivat Geisha, Passion, Off-White (mansikka-basilika), Ruby (ruby-suklaa- vadelma) ja Black (herukka-lakritsi). Ennakkosuosikit itselläni olivat menun nähtyäni Passion ja Black.

Olin alunperin ajattelut, että kakkumaistiaiset olisivat olleet vain muutama suupalallinen per kakku. Kun sitten näin kakut tarjottimilla niin ajattelin, että saamme yhden kakkurivistön yhteiseksi. Kuitenkin jokaisen eteen kannettiin ihan oma tarjotin ja nämäkin kakkupalat olivat kuulemma vain puolikkaita paloja. Söin kaikista kakuista ehkä hieman alle puolet ja silläkin sai jo melko äklön olon itselleen. Yksi yhteinen tarjotin olisi siis riittänyt ainakin meille vallan mainiosti, vaikka ei tietenkään pitäisi valittaa jos saa kunnolla rahoille vastinetta.

Mitä sitten tykkäsimme näistä kakuista? Geisha oli hyvää, mutta toisen haarukallisen jälkeen sitä ei tehnyt enää lainkaan mieli. Itselläni tulee tämä sama usein vastaan suklaakakkujen kanssa, että maku on kyllä hyvä, mutta tavara aivan liian tuhtia tai makeaa. Toinen ennakkosuosikkini eli Passion lunasti kyllä odotukset ja nousikin lopulta suosikikseni. Kakku oli hauskan kirpsakkaa, jota browniepohja tasapainotti kivasti. Hääkakkuna tämä kyllä saattaisi jakaa liikaa mielipiteitä juuri kirpeytensä vuoksi. Off-White oli kakuista ehdottomasti mielenkiintoisin. Ensimmäisellä suupalalla mansikan ja basilikan yhdistelmä tuntui todella kummalliselta, mutta kun makuun tottui niin se oli kuitenkin kaikessa kummallisuudessaan ihan hyvä yhdistelmä. Tästä jäi kuitenkin aika ristiriitaiset fiilikset, että onko suussa salaattia vai kakkua.
Rubyssa pidin vadelmaisuudesta, mutta muuten kakku ei herättänyt kovin suuria tunteita ja pohja oli ehdottomasti liian tuhtia omaan makuuni. Toinen ennakkosuosikeistani eli Black ylsi hopeasijalle. Mielestäni herukka ja lakritsi toimivat yhteen tässä kakussa todella hyvin, vaikkakin kakku olisi voinut olla hieman kosteampaa. Matias ei oikein syttynyt millekään näistä kakuista erityisen paljon, mutta Geisha taisi olla lopulta hänen suosikkinsa. Hän oli kuitenkin kanssani samaa mieltä siitä, että kokonaista palaa sitä ei pystyisi syödä.

Kannattiko tähän tastingiin osallistuminen? Mielestäni kyllä siinä mielessä, että tämä vahvisti ajatustamme siitä, että haluamme hääkakun olevan mahdollisimman kepeä ja marjaisa.  Sellaista ei tässä tastingissa ollut, mutta meillä on jo mielessä yksi makuyhdistelmä, jota tulemme todennäköisesti pitopalvelullemme ehdottamaan. Ymmärrän, että tähän tastingiin on haluttu luoda uusia ja jännittäviäkin makuhdistelmiä, mutta nämä kakut menivät silti omasta mielestäni hieman liian kikkailuksi. Itse ainakin haluan, että kakkumme maistuisi mahdollisimman monelle vieraalle. Meillä hääkakku kuuluu cateringin hintaan ja yrityksen omistajan mukaan oikeastaan kaikki muut kakut ovat mahdollista toteuttaa paitsi jenkkityyliset sokerimassakakut. Meidän valintamme tulee erittäin todennäköisesti olemaan joko juusto- tai moussekakku.

Hyvä kilpailija tälle tastingille on mielestäni Kakkugallerian kakkubuffet, jossa 12,50€ hintaan saa syödä niin paljon kakkuja kuin haluaa Kakkugallerian monipuolisesta valikoimasta. Jos jotakuta alkoi kiinnostamaan tämä Fazerin hääkakkutasting niin näitä järjestetään lähes viikottain vielä toukokuulle asti ja ilmoittautumaan pääsee täältä.

Millaisia ajatuksia muilla on hääkakun suhteen?

8 kommenttia:

  1. Siskon kanssa meinattiin varata paikat tähän tastingiin, mutta kakkumaut kuulostavat vähän liian erikoisilta yhdistelmiltä. Kuten sanoit, hieman liikaa kikkailua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hakee hieman perinteisempiä, mutta raikkaita makuja niin suosittelen tosiaan tuota Kakkugallerian kakkubuffettia 😊

      Poista
  2. Meillä tämä on edessä reilun viikon päästä, ja hyvä tietää, että etukäteen ei kannata syödä ainakaan kovin tukevaa lounasta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse taas olisin kaivannut vähän enemmänkin suolaista alle kun tästä tuli niin makea-överit 😅

      Poista
  3. Tuollainen tasting on kyllä näppärä keino selvittää omaa kakkumakua ja mistä sitä ikinä tietää, jos sieltä vaikka löytyisikin joku yllättävä suosikki. Me ei olla menossa mihinkään tastingeihin, koska meidänkin kakku tulee meidän juhlapaikan pitopalvelun kautta. Juuri eilen itseasiassa käytiin juhlapaikkapalaverissa ja päädyttiin valitsemaan kakkuun maku valkosuklaa-herukka. Mitään maistiaisia ei kylläkään saatu kakusta, joten se tulee sitten olemaan ihan ylläri hääpäivänä. Sormet ristiin, että valinta meni nappiin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se hyöty tästä tosiaan oli, että omat ajatuksemme hääkakusta vahvistuivat, vaikka nämä eivät ihan sellaisia olleetkaan mitä haimme. Herukan ja valkosuklaan yhdistelmä kuulostaa kyllä hyvältä! 😋

      Poista
  4. Onpa kyllä todella erikoisia makuyhdistelmiä! Ja jäätävänkokoiset kakkupalat! Ehkä johonkin eri juhlaan tällainen villi kortti sopisi, mutta häihin itsekin toivoin herkullista kakkua, joka ei kuitenkaan olisi liian eksoottinen makuyhdistelmä ja maistuisi monelle. Meillä sulhanen saattaisi olla kiinnostunut tällaisesta maistelusta ihan vaan päivän ratoksi näin häiden jälkeenkin 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, että häihin nuo olisivat ehkä liian rohkeita varsinkin jos kakkuja on vain yksi. Haha, mikäänhän ei estä menemästä kakkumaisteluihin häiden jälkeenkin :D Näistähän voi saada hyviä ideoita yhtä lailla muihinkin juhliin, joissa tarjoillaan kakkua :)

      Poista