lauantai 2. maaliskuuta 2019

Kootut hääkirppislöydöt

Facebookin hääkirppisryhmät ovat ihanan aktiivisia niin myyjien kuin ostajien osalta. Tarjonnan olen huomannut riippuvan pitkälti vallitsevista häätrendeistä. Rustiikin ollessa kovassa huudossa, on tuntunut, että meidän kartanohäihin on ollut ajoittain vaikeaa löytää sopivia tavaroita hääkirppareilta. Olen kuitenkin pyrkinyt siihen, että ostaisin mahdollisimman paljon häätavaraa käytettynä.

Tästä päästäänkin siihen, että hääkirppiksillä hintatietoisuus on mielestäni tärkeää. Olen huomannut, että monet pyytävät myymistään tavaroista samaa tai jopa kalliimpaa hintaa kuin vastaavista uusista. Noh, eihän se ole tyhmä, joka pyytää vaan se joka...niin. Kuitenkin yleensäkin kirppareiden idea ainakin minun mielestäni on myydä tavaraa alhaisempaan hintaan kuin kaupoissa. Hääkirppishuumassakin kannattaa siis miettiä, että paljonko on valmis maksamaan mistäkin tuotteesta.

Toisena vinkkinä niille, jotka vasta aloittelevat hääkirppareiden koluamista sanoisin riittävän varhaisen ajoituksen mikäli haluaa oikeasti löytää mahdollisimman paljon käytettyä tavaraa. Kysyntää nimittäin noilla kirppareille tuntuu riittävän ja on ihan tuurista kiinni, että ehtiikö mielenkiintoiseen ilmoitukseen/myyntiketjuun riittävän ajoissa siitä kun myyjä alkaa tavaroita lisäilemään. Itse olen tehnyt niin, että jos olen bongannut mielenkiintoisen ketjun, johon on juuri alettu lisäilemään myyntikuvia niin kytken ilmoitukset puhelimeen päälle, jotta saan tiedon aina kun ketjuun on lisätty uusi kuva. Nopeus on siis todellakin hääkirppiksillä valttia!
Kun vuosi vaihtui meidän häävuodeksi niin ainakin näin alkuvuodesta on huomannut millainen kuhina hääkirppareilla käy. Eniten hyvää tavaraa oli mielestäni myynnissä loppukesästä/alkusyksystä kun ihmiset halusivat kesähäidensä jäljiltä eroon niihin hankitusta roippeista. Tuolloin monet seuraavan kesän hääparit eivät vielä ymmärrä etsiä niin aktiivisesti tavaraa häihinsä, joten silloin on oman kokemukseni mukaan erittäin otollinen aika ostajalle.

Täällä blogin puolella tähän mennessä ainoat hääkirpparilta bongaamani tavarat ovat tainneet olla tummansiniset lautasliinat, jotka esittelin kattauskokeilu- postauksen yhteydessä. Tästä huolimatta olen tosiaan pitänyt etenkin Facebookin hääkirppisryhmiä aktiivisesti silmällä ja tehnyt muutamia, ainakin omasta ja sulhonkin mielestä, hyviä löytöjä. Monet löydöistäni ovat liittyneet häiden drinkkibaariin tai muuhun juomatarjoiluun, mutta jätetään ne omaksi postauksekseen kun kerron enemmän drinkkibaarimme rakentamisesta. Tässä kuitenkin muutamia muita kirppislöytöjäni.

Seremoniamestarin kello (5€), jonka edellinen hääpari oli ostanut antiikkimessuilta. Tämä on mielestäni ihanasti ajan patinoima eli sopii senkin puolesta juhlapaikkaamme hyvin. Koimme, että tällainen kello olisi hyödyllinen häidemme seremoniamestaria ajatellen. Ainakin omasta mielestäni kellon kilkattaminen on sekä seremoniamestarille että vieraille mukavampi ja ehkä elegantimpi tapa kiinniittä huomiota kuin kovaan ääneen karjuminen.

Olin jonkun aikaa pohtinut, että ryhtyisinkö mahdollisen helteisen hääpäivän varalta askartelemaan vieraille jonkinlaisia viuhkoja. Jo valmiiksi hukassa olleen askarteluinnon kuitenkin pelasti nämä Clas Ohlsonin minituulettimet (25€), joita ostin hääkirpparilta 20 kappaletta. Nämä tuulettimet ovat testatusti paljon viuhkaa tehokkaammat viilentäjät. Ajattelimme, että nämä voisi laittaa juhlapaikalla johonkin koriin, josta vieraat saisivat niitä halutessaan lainata. Vaikka hääpäivä ei olisikaan lämmin niin uskoisin, että viimeistään tanssilattian läkähdyttämille vieraille näiden keskuudessa on kysyntää. Ainakin morsian jemmaa yhden tuulettimen kokonaan itselleen ;)

Maalausteline (20€) tulee toimittamaan meidän häissä virkaa tervetuloa- kyltin pidikkeenä. Meille tulee melko persoonallinen tervetuloa- kyltti, joka on vielä kehyksiä vailla, mutta ainakin sopiva pidike on löytynyt.

10 kehyksen setti (40€) on yksi suosikki hääkirppislöydöistäni. Olin kaavaillut juhlapaikallemme juuri erilaisia vanhan näköisiä kultaisia kehyksiä, joten nämä tulivat vastaan kuin tilauksesta. Näissä on vielä edellisen omistajan tekstit, joista muutamat mahdollisesti jätämme, mutta suurin osa kuitenkin tuunataan meille sopiviksi.

 Lopuksi vielä kauniissa kehyksissä oleva liitutaulu sekä siihen sopiva tussi (10€). Tämä oli yksi ensimmäisistä kirppislöydöistäni häihin. Alunperin ajattelin tähän esimerkiksi häiden ohjelmaa ja menuta, mutta koska päädyimme jokaisen omalta paikalta löytyviin kortteihin, joista nämä kummatkin löytyvät niin täytyy miettiä tälle jotain muuta käyttöä. Ehkä opaskyltti salakapakkaan?

Ainakin tähän mennessä voin sanoa olevani tyytyväinen hääkirppistelyihini. Yhtään hutiostosta ei ole tullut ja uskon tavaroiden menevän eteenpäin kaupaksi meidän juhliemme jälkeen. Näiden esiteltyjen tavaroiden lisäksi kirppareilta on tosiaan löytynyt juomatarjoiluihin liittyviä tavaroita, hääsateenvarjo sekä häälaukku, jonka esittelen myöskin hieman myöhemmin.

Millaisia aarteita muut ovat löytäneet hääkirppisten kautta?

8 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä! Ja kiitos myös vinkeistä, itse olen seuraillut vielä kirppismeininkiä sivusta koska en ole halunnut tehdä hätiköityjä hutiostoksia, mutta on ihan totta ettei kirppistelyä kannata jättää ihan viimetinkaan! Tuo loppukesä voisi olla taktinen hetki tehdä löytöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! :) Liian kauan ei tosiaan kannata jäädä empimään jos haluaa löytää kirppareilta mahdollisimman paljon tavaraa omiin häihin.

      Poista
  2. Vähänkö kivoja juttuja olet saanut hankittua hääkirppisten kautta! Mä olen ollut jotenkin ihan superlaiska liittymään mihinkään facebookin hääkirppisryhmiin, mutta olen selaillut häätori.fi:tä tori.fi:tä aina silloin tällöin hyvien löytöjen toivossa. Isoin löytö on varmasti ollut mun hääpuku ja lisäksi mäkin olen onnistunut hankkimaan jotain kehyksiä. Vaikka itse en ole löytänyt hääkirppiksiltä kauheasti tavaraa, niin toivottavasti meidän tavaroille on sitten häiden jälkeen kuitenkin kysyntää ja saa myytyä rojut pois nurkista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin niin hyvät kädentaidot, että olet varmasti tehnyt monet niistä asioista itse, joita monet metsästävät hääkirppareilta :) Varmasti teidänkin häätavarat menevät ihan kuumille kiville häiden jälkeen!

      Poista
  3. Mä olen hääkirppareiden äärimmäisen aktiivinen syynääjä! Fb-kirppareiden selaaminen on mennyt minulla melkein harrastuksesta ja opiskelijana esim luennot ovat olleet todella hedelmällistä aikaa kirppistelylle :D Me onnistuttiin löytämään lähes kaikki meidän häihin joko kirppareilta tai itse diy-meiningillä puuhastellen. Nopeus on tuolla tosiaan valttia, koska järkevästi hinnoitellut hyvät tavarat liikkuvat räjähtävällä nopeudella! Seuraava homma olisi myydä meidän tavarat kirpparilla pois, huh apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä blogin perusteella tehnyt monia ihan huikeita löytöjä kirppareilta! Itsellä kesti hieman päästä mukaan tuohon hääkirppismeininkiin ja oppia parhaat kyttäystaktiikat, mutta onneksi yritys alkoi lopulta palkitsemaankin :D

      Poista
  4. Hei ihan super hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt, varsinkin nuo minituulettimet! :D Muutenkin hyviä vinkkejä, itse tein kaikki parhaat löytöni juurikin viime syksynä, kun monet möivät hääjuttunsa pois eikä tämän kesän morsiamet täysin olleet vielä heränneet. Ja se on pakko sanoa, että minuakin niin ärsyttää, kun kirppareilla myydään tavaraa PALJON ostohintaa kalliimmalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jannica! :) Joo itsekin olen noiden tuulettimien löytymisestä tosi iloinen :D Toivottavasti toimivat yhtä hyvin käytännössä mitä olen ajatellut.

      Olen huomannut viime aikoina muutaman, ymmärrettävästi tuohtuneen, kirjoituksen hääkirppisryhmissä, joissa on arvosteltu sitä, että esimerkiksi "Kiina-kaupoista" todella edullisesti ostettuja tuotteita myydään huomattavasti kalliimpaan hintaan hääkirppareilla eikä tuotteen alkuperää ole mainittu. Omaan korvaan kuulostaa ainakin todella härskiltä toiminnalta!

      Poista