tiistai 21. toukokuuta 2019

Rannekorun teettäminen vanhasta sormuksesta

Omien havaintojeni mukaan moni morsian kokee merkitykselliseksi käyttää esimerkiksi äidin tai isoäidin vanhaa korua hääpäivänä. Minä mukaan lukien. Ajattelin kirjoittaa tästä aiheesta, sillä en varmasti ole yksin sen kanssa, että mielessäni oli ollut jo kauan tietty suvussa kulkenut koru, jota haluaisin hääpäivänä käyttää, mutta en oikein tiennyt, että miten.

Kyseessä on kultainen kuukivisormus, jonka olen saanut rippipäivänäni mummiltani ja jonka hän puolestaan on saanut itse rippilahjaksi omilta isovanhemmiltaan. Koru ei ole enää nykymittapuulla rahallisesti arvokas, mutta tunnearvoa siinä on senkin edestä. Olen jo vuosia halunnut saada tämän aarteeni käyttöön, mutta sormuksen ongelmana on ollut keltakultainen väritys ja ennen kaikkea se, että se ei hyvin pienen kokonsa vuoksi mahtunut kuin pikkusormeeni. Nyt häiden kynnyksellä äitini ehdotti, että voisin teetättää sormuksesta jonkin muun korun, jolloin voisin käyttää sitä häissä ja saada tuon korun muutenkin käyttöön. Innostuin ajatuksesta kovasti ja aloin etsimään netistä inspiraatiota, että miksi koruksi tuo sormus voisikaan muuntautua.

Lopulta päädyin oikeastaan kahteen vaihoehtoon; sormuksesta tulisi joko kaula- tai rannekoru. Koska minulla oli jo hankittuna häihin erittäin mieluinen kaulakoru niin oli helppo tehdä päätös, että sormuksesta tulisi rannekoru. Lukuisten kuvien selailun jälkeen löysin vihdoin sellaisen rannekorun mallin, joka kolahti heti. Rannekorustani tulisi tyylikäs rengas, jonka keskellä komeilisi sormuksen kuukivi ja jonka avoimia päätyjä koristaisivat jonkinlaiset pallurat.

Lähetin kahteen eri kultasepänliikkeeseen kuvat sormuksesta sekä tästä löytämästäni inspiraatiokuvasta ja pyysin tarjouksen hopeisesta rannekorusta. Hintaero näiden kahden liikkeen välillä oli sen verran suuri, että päädyin viemään korun edullisempaan, Kirkkonummella sijaitsevaan RMV-koruun, jonka palveluita perheeni on käyttänyt aiemminkin.

Viime viikolla lähdin hakemaan valmista korua hieman jännityksellä, mutta sain onneksi huokaista helpotuksesta, sillä lopputulos oli jopa vielä hienompi kuin mitä olin odottanut! Koru on ihanan siro ja se sopii hyvin mielestäni niin arki-  kuin juhlakäyttöön. Tuo mummini vanhasta sormuksesta siirretty kuukivi sovitettiin hopeisiin renkaaseen, jonka päädyt muotoiltiin toivomallani tavalla. Sormuksen alkuperäisen kultaisen rungon sain talteen jos sitä haluaa myöhemmin uusiokäyttää johonkin toiseen koruun.
Kaikkiaan korun teettäminen maksoi 150€, joka on mielestäni erittäin kohtuullinen hinta varsinkin ottaen huomioon, että toisessa saamassani tarjouksessa hinta-arvio oli 350-400€. Olen myös kovin iloinen siitä, että sormuksen alkuperäinen omistaja eli mummini piti lopputulotuksesta todella paljon.

Onko lukijoiden joukossa muita morsiamia, jotka aikovat käyttää vanhoja koruja häissään ja onko joku muukin uskaltautunut antamaan niille uuden olomuodon?

4 kommenttia:

  1. Mua vähän harmittaa, kun meillä ei oikein ole mitää suvussa kiertäneitä perintökoruja. Kaunis tuo rannekoru, ajaton ja varmasti menee tulevillekin sukupolville 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina :) Sitä toivoisinkin, että voisin jatkaa perinnettä ja antaa tämän eteenpäin aikanaan. Sinähän voit aloittaa teidän suvussa tämän perinteen jos jostain korusta tulee sinulle erityisen tärkeä.

      Poista
  2. Oi, ihan superonnistunut ja mielestäni herkkäkin lopputulos! Tuo sopii kyllä hyvin sekä juhlaan että arkeen, ihanan eleettömän tyylikäs ja klassinen koru. :)

    Omiin häihin minun on tarkoitus pukea äidiltäni vastikään saatu kaulakoru, josta on jo todella lyhyessä ajassa tullut minulle todella rakas. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos <3 Itsekin pidän tämän ajattomuudesta ja yksinkertaisuudesta :) Ihanaa, että sinullakin on rakas koru, jota haluat hääpäivänä käyttää.

      Poista