torstai 9. toukokuuta 2019

Hääpäivän asusteet

Nyt kun olen saanut kotiutettua lähes kaikki hääpäivän asusteeni niin ajattelin esitellä täällä, että millainen yhdistelmä näistä oikein muodostuu. Vielä en tosin ole mallaillut näitä kaikkia yhdessä parhaillaan ompelijalla työn alla olevan pukuni kanssa. Haluan kuitenkin uskoa, että näistä muodostuu yhdessä oikein kiva kokonaisuus.


 Hunnun kohdalla mietin pitkään, että keskittyisinkö metsästämään sitä hääkirppareilta, mutta päädyin lopulta hankkimaan sen mekon yhteydessä White Dressistä. Halusin kuitenkin sovittaa huntua mekon kanssa ennen ostopäätöstä ja varmistaa, että väri ja malli varmasti miellyttävät itseä. Minulla on nimittäin aika pieni ja kapea pää ja pelkistä kuvista esimerkiksi hunnun leveyttä on vaikea arvioida. En halunnut siis, että huntu peittää huppumaisesti liikaa päästäni. Kokeilin useampaa erilaista huntua ja tulin siihen tulokseen, että parhaiten pukuni kanssa sopi hyvin yksinkertainen pitkähkö huntu. Huntu laskeutuu häämekkoni helman päälle, mutta ei tule siitä kuitenkaan yli.


Hääkoruista minulla oli jonkinlainen visio, mutta ei kuitenkaan mitään ehdottoman selkeää. Korvakoruiksi halusin jotkut muut kuin nappikorvikset eli ne saisivat hieman roikkua, mutta eivät liikaa. Olen aina pitänyt koruissa pisaran muodosta, joten se olikin melko selkeä ennakkosuosikki. Tammikuun Love Me Do- messuilla bongasin nopeasti kiinnostavan pisteen, jossa oli paljon kauniita koruja. Iskin silmäni juurikin pisaranmallisiin korviksiin ja vertailu muiden mallien kanssa vahvisti ajatukseni juuri tästä pisaran muodosta. Korvikset lähtivät siis matkaan ja aivan sattumalta samoilla messuilla Ateljé Aarian pisteellä huomioni kiinnittyi kauniisiin kaulakoruihin. Ihastuin tähän niin ikään pisaran malliseen kaulakoruun, joka oli tarpeeksi siro ja sopi ihanasti yhteen löytämieni korvisten kanssa. Siinä mielessä hyvä, että molemmat korut löytyivät samalla kertaa messuilla niin niitä pääsi mallaamaan helposti yhteen. Nämä korut ovat myös siitä kivoja, että ne käyvät mielestäni hyvin juhlakoruina myös omien häiden jälkeen. Käsikoruna minulla tulee olemaan mummini vanhasta sormuksesta teetetty rannekoru, joka on parhaillaan kultasepällä tekeillä. Kerron tuosta prosessista tarkemmin kunhan saan hakea valmiin korun kotiin.

Sukkanauha ei ollut itselläni kovinkaan suuren panostuksen kohteena. Olimme saaneet Vanajanlinnan Häätapahtuma With Loven goodiebagin mukana Lisa Charmelin kauniin sukkanauhan ja ajattelin, että en edes lähde aktiivisesti etsimään muuta tilalle. Pidin kuitenkin esimerkiksi häämessuilla silmäni auki ja päätin, että jos ihastuisin johonkin muuhun sukkanauhaan enemmän niin voisin hankkia sellaisen. Lopulta kuitenkin päädyin siihen, että tulen laittamaan tämän lahjaksi saadun sukkanauhan, joka on tarpeeksi mukava päällä ja ajaa asiansa varmasti mainiosti. 

Hääkenkäni olenkin jo esitellyt tarkemmin tässä postauksessa. Olen ajanut kenkiä sisään lähinnä kotona siivotessani ja yhden kerran nämä ovat päässeet jo tositoimiin työpaikkani pikkujouluissa. Vielä kuitenkin haluaisin näitä joissain juhlissa ennen häitä käyttää, jotta ne ehtisivät muotoutua paremmin jalkaan. Näiden korkkareiden rinnalle hankin varakengiksi aivan perus ballerinat jos jossain vaiheessa iltaa jalat väsyvät liikaa.

Häälaukkuni hankinta osoitti, että hääblogien kiistattomat hyödyt on jälleen todistettu. Olin nimittäin jo melko pitkään etsiskellyt sopivaa häälaukkua löytämättä mieluisaa. Olin asettanut häälaukulle melko pienen, 30 euron budjetin, sillä ajattelin, että todennäköisesti tulisin laittamaan laukun kiertoon häiden jälkeen. Bongasin Kristan hääblogista hänen häälaukun hankinnastaan kertovan postauksen, jossa hän oli arponut kahden laukun välillä. Krista oli päätynyt itse lopulta hyvinkin erilaiseen laukkuun, mutta ystävällisesti laittanut postaukseen linkin toisen vaihtoehdon myyntilmoitukseen, joka oli Tori.fi:ssä myynnissä. Klikkasin tuota linkkiä oikeastaan ihan vain mielenkiinnosta, mutta kävikin niin, että ihastuin kyseiseen laukkuun kovasti. Tässä laukussa minua viehätti ennen kaikkea söpö rusetti ja tarpeeksi suuri koko eli tähän mahtuu helposti kaikki hääpäivän tärkeimmät tykötarpeet. Hintaa tälle laukulle tuli postikuluineen 21€ eli ei paha!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kokonaisuus, etenkin kenkävalinta on upea. ;) Itse pidän kovasti myös noista mätsäävistä kaula- ja korvakoruista. Ja kuinka hauskaa, että häälaukku löytyi Kristan kautta! Muistan itsekin avanneeni sen torilinkin ja ihailleeni laukkua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jannica! :) Minustakin on hauskaa, että löysin laukkuni toisen hääblogin kautta. Hyvähän kannattaa aina laittaa kiertämään :)

      Poista