sunnuntai 19. elokuuta 2018

Häämatkalle Kreikan saaristoon

Tänään ajattelin kirjoitella ensimmäistä kertaa meidän häämatkamietteistä. Tai ehkä tarkemmin sanottuna avata meidän ajatuksia ensimmäisen häämatkan suhteen. Haluaisimme nimittäin lähteä heti muutaman päivän sisällä häistä häämatkalle, mutta heinäkuu ei tunnu kovin fiksulta ajankohdalta sellaisille kaukokohteille, joita olemme harkinneet potentiaalisiksi häämatkakohteiksi. Mikä siis ratkaisuksi tähän? No tietenkin kaksi häämatkaa!

Tuntuu, että nykyään kahden häämatkan tekeminen on yhä suositumpaa varmasti juuri tuosta mainitsemastani syystä. Tuntuu ihanalta ajatukselta, että heti häiden jälkeen pääsisi johonkin kaksin rentoutumaan tuoreena avioparina. Kuitenkin kesäaikaan tuntuu järkevimmältä matkustaa johonkin suhteellisen lähelle ja jättää kaukokohteet myöhemmäksi seuraavalle talvelle.

Alettuamme pöyrittelemään sopivia kohteita ensimmäiselle häämatkalle nousi Kreikan saaristo oikeastaan heti suosikiksemme. Näissä kohteissa meitä houkuttelee etenkin meri, kreikkalainen keittiö ja idylliset pikkukaupungit. Haluamme häämatkan olevan kiireetön, mutta meistä kumpikaan ei jaksaisi löhöillä kokonaista viikkoa pelkästään uima-altaan reunalla. Meitä kiehtookin mahdollisuus etenkin vesiaktiviteetteihin kuten surffaukseen ja sukellukseen.

Varsinaiseksi häämatkakohteeksi harkitsimme ensin Kreikan kaunista Mykonosta. Tuo vaihtoehto karsiutui kuitenkin melko nopeasti pois saatuamme selville, että tuo pieni saari on etenkin keskikesällä todella täynnä turisteja ja suosittu etenkin bileiden perässä juoksevien nuorten kesken. Faktahan toki on, että heinäkuun puolessa välissä muita turisteja on suhteellisen hankala päästä pakoon missään Etelä-Euroopan lomakohteessa, mutta olisi kuitenkin kivempi jos väkeä ei olisi aivan tungokseksi asti. Samasta syystä emme edes harkinneet Santorinia kohteeksi tälle reissulle, vaikka olen siellä pitkään halunnutkin käydä.

Tällä hetkellä olemmekin eniten innostuneita kuulemamme ja lukemamme perusteella Zákynthoksen saaresta. Kyseiseen kohteeseen on tarjolla runsaasti eri matkanjärjestäjien pakettimatkoja, mutta myös erillisten lentojen ja hotellin varaus onnistuu helposti. Tämän lisäksi puitteet haaveilemillemme vesiaktiviteeteille pitäisi olla Zákynthoksella kunnossa.

Meille tämä ensimmäinen häämatka tulee olemaan niin sanotusti "extra-häämatka" eli tähän emme halua panostaa rahallisesti yhtä paljon kuin häiden jälkeisellä talvella tehtävään pitempään häämatkaan. Kuitenkin kun kyse on häämatkasta niin olemme valmiita maksamaan  normaalia enemmän tasokkaasta hotellista, joka toivomamme mukaan olisi melko pieni boutique- hotelli rauhallisella paikalla.

Zákynthokselle kun tosiaan löytyy sen verran paljon vaihtoehtoja lentojen ja hotellien suhteen niin emme ole vielä pitäneet kiirettä matkan varaamisen suhteen, mutta varmasti loppusyksyn tai alkutalven aikana alamme kartoittamaan vaihtoehtoja tarkemmin.

Millaisia häämatkahaaveita teillä on ja onko muillakin aikeissa tehdä kaksi häämatkaa? :)



Kuvat: täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

8 kommenttia:

  1. Oiii, ihana Kreikka! <3 Mekin olemme mahdollisesti tekemässä kaksi häämatkaa, ja vielä vähän samalla tavalla. Suunnitelmissa olisi näillä näkymin lähteä heti häiden jälkeen Santoriinille, ja sitten talvella mahdollisilla lahjarahoilla jonnekkin pidemmällä, itseäni kiinostaisi etenkin Karibia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin sitten tosi samanlaiset häämatkasuunnittelmat nimittäin meilläkin on Karibia ainakin tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona toiselle häämatkalle :D

      Poista
  2. Juuri eilen juteltiin sulhon kanssa ja ollaan ihan samoilla linjoilla! Minimoonille häiden jälkeen ja sitten talvella pidemmäksi aikaa sinne, missä on kesä. Minulla ei ole ainakaan mitään sitä vastaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on selkeästi tosi suosittu homma nykyään, että tehdään kaksi häämatkaa :) ja häämatka(t)han on ihan täydellinen syy panostaa reissuun vielä hitusen normaalia enemmän hyvällä omallatunnolla ;)

      Poista
  3. Zakynthos vaikuttaa kyllä kuvien ja matkakertomusten perusteella tosi ihanalta paikalta!:) Meilläkin olisi ajatuksissa tehdä kaksi matkaa. Ensin häiden jälkeen Eurooppaan ja sitten talvella jonnekin vähän kauemmas. Meille tuo ensimmäinen reissu olisi varsinainen häämatka ja mahdollinen toinen reissu sitten se extra-häämatka. Ollaan nimittäin ajateltu ostaa vähän isompi kämppä häiden jälkeen, joten ei oteta liikaa stressiä tuosta toisesta reissusta vaan mennään jos rahaa ja lomapäiviä riittää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen kyllä tosi innostunut tuosta kohteesta! :) Olette kyllä miettineet tuon fiksusti jos on asunnonkin hankinta häiden jälkeen edessä. Silloin on nimittäin ainakin saanut tehdän yhden aivan kunnollisen häämatkan jos se toinen jostain syystä lykkääntyisikin :)

      Poista
  4. Kaksi häämatkaa on kyllä jees ;) Me olimme ensiksi ajatelleet, että eka matka olisi joku kaupunkiloma, mutta onneksi päädyttiin ihan viikon "löhölomaan" Zakynthoksella. Tuli tarpeeseen. Uskon että tykkäisitte Zakynthoksesta, se on oikea miniparatiisi ja siellä riittää varmasti tekemistä jos viikoksi menee. Mielestäni matkojen hinnat ovat myös oikein kohtuullisia, mekään kun emme halunneet tämän ensimmäisen matkan olevan kallis vaan tarkoitus oli panostaa syksyn the honeymooniin. Toinen saari mistä olen kuullut hyvää on Skiathos, mutta siitä ei itselläni ole kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin juuri äsken sun postauksen Zakynthoksesta ja innostus vain kasvoi! :) Täytyy katsastaa tuo Skiathoskin ihan vertailun vuoksi, itselläni ei ole siitä oikein mitään mielikuvaa :) Itsellänikin on jo näin etukäteen sellainen olo, että häiden jälkeen kaipaa vain kunnon rentoutumista ilman sen suurempia paineita nähtävyyksien kiertelystä sun muusta, ja muutenkaan kaupunkiloma Etelä-Euroopassa heinäkuun mahdollisissa helteissä ei hirveästi houkuttele :D

      Poista