keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Pohdintaa häiden ohjelmasta

Häiden ohjelma tuntuu olevan melko mielipiteitä jakava asia. Toiset tykkäävät runsaasti ohjelmaa ja tekemistä sisältävistä häistä, toiset liputtavat ennemminkin yleisen seurustelun ja bilettämisen puolesta. On perinteisten hääleikkien ystäviä ja toisaalta niitä viimeiseen asti karsastavia. Mihin leiriin me sitten kuulumme? Meidän häissä pääpaino tulee varmasti olemaan enemmän yleisessä seurustelussa ja tanssimisessa pienellä ohjelmalla maustettuna.

Hääleikeistä puhuttaessa olemme Matiaksen kanssa molemmat yhtä mieltä siitä, että meidän silmissämme sangen loppuun kulutettua kenkäleikkiä ei tulla meidän häissä näkemään. Kenkäleikki voi sinänsä olla ihan hauska ohjelmanumero jos kysymykset ovat oikeasti omaperäisiä ja kekseliäitä eikä kenkien nostelu jatku liian pitkään. Me emme kuitenkaan syty tuolle leikille niin paljon, että haluaisimme sen omiin häihimme. Kenkäleikin kanssa samaan kategoriaan laittaisin meidän kohdalla myös morsiamen ryöstön. Tuo leikki voi olla oikeasti hauska jos sulhaselle keksittävä tehtävä on hyvä, mutta itse en ole tällaiseen vielä törmännyt vaan kaiken maailman runon kirjoittamiset tai laulujen laulamiset herättävät lähinnä myötähäpeän tunteita.

Vaikka meillä hääjuhlan pääpaino ei olekkaan leikeissä niin yksi tai kaksi lyhyttä hääleikkiä voisi kuitenkin olla kiva. Hääjuhlan alkuun mielestäni hauska ”tutustumisleikki” voisi olla esimerkiksi sellainen, että morsian ja sulhanen ovat selkä juhlavieraisiin päin ja vieraille näytetään aina vaihtuva sana esimerkiksi ”morsiamen serkut" tai "on hoitanut sulhasta vauvana". Itsensä kuvauksesta tunnistavat vieraat nousevat tällöin seisomaan, jolloin hääpari kääntyy ja heidän tehtävänään on arvata, että mikä seisovia vieraita yhdistää. Mielessäni on muutama muukin humoristisempi hääleikki, mutta ne jääköön vielä salaisuudeksi.

Yksi häihimme tuleva ohjelma, josta olen todella innoissani on glittermeikkaaja. Tämä idea vahvistui viime keväisessä hääblogipäivässä ja tuolloin pohdin täällä bloginkin puolella glittermeikkaajan pestaamista häihin nostattamaan biletunnelmaa. Pyysin kahdesta firmasta, Glitternistiltä ja Elina K:lta, tarjoukset tällaisesta keikasta. Glitternistiltä sainkin nopeasti vastauksen ja päädyin bookkaamaan heidät, sillä toisen yrityksen edustajalta sain vastauksen vasta yli kuukautta myöhemmin, onneksi sentään pahoittelujen kera.

Meille tulee siis Glitternistiltä kaksi glittermeikkaajaa vieraiden innokkuudesta riippuen noin kolmeksi tunniksi. Yksi glittermeikkaaja ehtii tehdä tunnissa noin 10 meikkiä, joten varmasti kaikki halukkaat ehtivät tuossa ajassa saada kimalteet naamaan kun meikkaajia on kaksi. Hintaa tällä paketilla on matkakuluineen 335€ ja sain vielä Glitternistiltä postissa kuvissa näkyvän yllätyspaketin kun bookkasin heiltä tämän keikan. Pisteet tällaisesta huomioinnista!

Meidän häiden ohjelmassa ovat myös perinteiset morsiuskimpun ja sukkanauhan heitto. Jälkimmäinen pienellä twistillä tosin. Näiden lisäksi salatehtävät ja hääbingo tulevat  mahdollisesti vieraiden omaa tahtia suoritettavaan ohjelmistoon ja hääbändi soittaa meillä kolme tuntia. Tähän kun vielä lisätään ruokailu ja mahdolliset puheet niin kyllä tuossa alkaa olla mukavasti ohjelmaa hääjuhlaan eli toivottavasti ainakaan kellään ei tule tylsää!

Millaista ohjelmaa te olette suunnitelleet häihinne vai onko koko ohjelman pähkäily kenties kaasojen ja bestmanien vastuulla?

Kuvat: täältä ja täältä

6 kommenttia:

 1. Glitterpiste on kyllä varmasti vieraille luksusta ja omaperäinen ohjelma 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin itsekin ajattelen! 😊 Toivottavasti mahdollisimman moni vieras innostuu ideasta 😃

   Poista
 2. Glitterit kuulostaa kyllä hauskalta, erilaiselta ja bilefiilistä nostattavalta ohjelmanumerolta:) Meille on näillä näkymin tulossa tuo perinteisistä perinteisin kenkäleikki, sillä me halutaan joku ohjelmanumero, jossa me ja meidän parisuhde on keskipisteessä ja mielestäni kenkäleikki ajaa sen asian hyvin. Ryöstöt ollaan teidän tapaan ajateltu skipata, mutta bingoilua, salatehtäviä, polaroideja ja kimpun sekä sukkanauhan heittoa on luvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että glitterpiste kuulostaa hauskalta idealta 😊 halusin meidän häihin jonkin hieman erikoisemman ohjelman ja olenkin tästä tosi innoissani. Kenkäleikki ajaa varmasti hyvin asiansa tuossa mainitsemassasi tarkoituksessa!

   Poista
 3. Eihän, ihana idea nuo glittermeikit! Itse olisin ainakin vieraana ihan älyttömän innoissani 🤩 muutenkin teidän ohjelma kuulostaa oikein hyvältä. Meillä suunnitelmat ovat vielä melko auki, mutta ainakaan ihan niitä perinteisimpiä leikkejä ei meille ole tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ❤️ 😊 onneksi nykyään tuntuu, että häävieraat eivät välttämättä odotakkaan niitä kaikkia perinteisiä hääleikkejä kun tapoja järjestää hääjuhla on yhtä monia kuin pariskuntiakin.

   Poista