sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Häiden aaton ja hääyön hotellit

Yksi hieman hikikarpaloita otsalle nostanut asia on ollut häiden hotellivaraukset samana viikonloppuna Turussa järjestettävän Ruisrockin vuoksi. Tässä postauksessa kerroinkin, että vieraiden hotellikiintiön kanssa kaikki meni lopulta paremmin kuin hyvin, mutta entä sitten häitä edeltävän yön ja hääyön hotellien laita?
Noh, ihan ei menty ykkösellä maaliin. Olin ajatellut, että varaisimme noille kahdelle yölle huoneet jostain Turun keskustan kupeessa sijaitsevasta hotellista. Pitkään olikin niin, että noita huonevarauksia ei pystynyt vielä heinäkuulle tekemään ja noin kerran viikossa kävin aina katsomassa tilanteen ja laitoin yhteen hotelliketjuun mailiakin asiasta. Kun sitten eräänä kertana viime kesänä menin jälleen tarkistamaan tilanteen niin huomasin, että hotellivaraussivusto näytti lähes 90% Turun hotellien majoituskapasiteetista olevan jo täynnä noina päivinä. Hieman tyrmistyneenä tästä laitoin samaiseen hotelliketjuun viestiä kuin aiemmin, joka vahvisti, että ainakin heidän molemmat hotellinsa Turussa on myyty jo täyteen. Vaikka siis olin asiasta valveutunut niin en näköjään tarpeeksi, sillä tällä matematiikalla suurin osa kaupungin hotelleista oli bookattu täyteen reilun viikon sisällä. Osaltaan asiaa selittää varmasti myös se, että tuona viikonloppuna Ruisrock varaa osan hotellihuoneista itselleen myydäkseen festarilippu+hotellihuone-paketteja.

Onneksi kuitenkin joitain vaihtoehtoja oli vielä jäljellä. Oman haasteensa hommaan häitä edeltävälle yölle toi myös se, että haluaisin majoittua kaikkien kolmen kaasoni kanssa yhteen huoneeseen. Todettakoon vielä se itsestäänselvyys, että alueen hotellit ovat luonnollisesti haistaneet hyvän markkinaraon festareissa ja huoneiden hinnat ovat myös sen mukaiset. 

Lopulta päädyin varamaan häitä edeltävälle yölle minulle ja kaasoille huoneen Naantalin Kultaranta Resortista, jossa mielestäni hinta-laatusuhde kohtasi hyvin.  Meillä on pieni huoneisto, jossa myös kampaaja-meikkaajan pitäisi mahtua hyvin työskentelemään hääaamuna. 4 hengeltä majoitus tuolla aamupaloineen kustantaa 280€. Oikeastaan olen todella tyytyväinen, että majoitus löytyi lopulta juuri Naantalista, sillä se on kerrassaan hurmaava paikka, jossa saa varmasti olla rauhassa pahimmalta festarihälinältä. Ainakin kuvien perusteella huoneemme on kivan näköinen enkä malta odottaa, että pääsemme fiilistelemään siellä häiden aattoa ja hääaamua kaasojeni kanssa. Miinuspuolena tässä hotellissa on kuitenkin se, että hotelli on noin 50 minuutin ajomatkan päässä juhlapaikalta, mutta täytyy vain aloittaa hääaamuna valmistelut riittävän ajoissa. 

Hääyön hotelliksi valitsimme puolestaan Naantalin Kylpylän. Olimme tänä syksynä kahden kaverini kanssa siellä viettämässä tyttöjen viikonloppua ja ainakin tämän kokemuksen perusteella olen tästä paikasta luottavaisin mielin. Palvelu oli ystävällistä, huoneet miellyttävät ja mikäli haluamme häiden jälkeisenä aamuna käydä rentoutumassa kylpyläosaston puolella niin ne puitteet olivat tässä paikassa kunnossa. Tuonne on myös helppo käydä heittämässä hääaamuna matkalaukku yöpymistä varten kun lähdemme Naantalista. Muistaakseni varaamamme huoneen hinta Naantalin Kylpylästä oli noin 240€ luokkaa, mutta meillä oli hotellivaraussivustolle yksi 110€ arvoinen palkintoyö, joten huoneen hinnaksi jäi noin 130€. Ei paha siis!

Eli loppu viimein kaikki on paremmin kuin hyvin hotellivarausten osalta. Emme joutuneet maksamaan itseämme kipeiksi ja Naantali on ympäristönä todella idyllinen kohti avioelämän ensiaskelia. 

Kuvat: täältä ja täältä

4 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa ihanalta suunnitelmalta ja mukavilta hotelleilta! :) Pitäisi pikkuhiljaa itsekin saada tehtyä jotain päätöksiä asian suhteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vinkkinä sanoisin, että jos haluaa yhden hotellihuoneen juuri vaikka kaasoporukalle niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Itse ainakin huomasin, että isoja huoneita oli tarjolla yllättävän vähän ja monien hinnat olivat melkoisen korkeita.

      Poista
  2. Mekin ollaan mietitty yhdeksi hääyövaihtoehdoksi Naantalin kylpylää, kiva kuulla sitten kuulemaan kokemuksia! Altaissa lilluminen hääpäivän jälkeen kuulostaa melko ihanalta...

    Mä oon juuri aloittanut hääblogin, suunnitellaan häitä Turun seudulle 2020, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa :)

    https://sittenolenvalmishaablogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kirjoittelen ehdottomasti kokemuksia sitten tuon jälkeen, mutta tosiaan ainakin nyt syksyllä pidin paikasta kovasti 😊 blogisi vaikuttaa oikein kivalta! Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän häävalmisteluja.

      Poista