keskiviikko 28. elokuuta 2019

Kirkolta juhlapaikalle Inkan kyydissä

Helmikuussa 2018 kirjoittelin tässä postauksessa haaveestani saada meille kyyditys kirkolta juhlapaikalle hevoskärryillä. Tuota talvea seuranneen kevään aikoihin aloin kartoittamaan kunnolla Turun alueella toimivia hevoskärry-yrityksiä ja pyysin muutamalta tarjouksen. Niin vaihtamiemme viestien kuin hinnan perusteella meidät vakuutti eniten Tmi Inkantinki, jolta päädyimmekin tuon kyydityksen varaamaan.

Meidät kirkolta juhlapaikalle muutaman kilometrin matkan kuljetti siis ihana suomenhevonen nimeltä Inka 1800-luvun lopun Viktoria-vaunuissa eli tämä kulkupeli sopi senkin puolesta kuin nakutettu häidemme kartanomiljööseen. Ja voi että miten tästä kyydistä nautimmekaan! Tämä heppakärrykyyti oli yksi niistä asioista, joita olin odottanut hääpäivässä eniten ja se kyllä lunasti kaikki odotukset ja enemmänkin.

Heti hevoskärryn lähdettyä kirkolta avasimme shamppanjan ja fiilistelimme ensihetkiä tuoreena avioparina ihanan aurinkoisessa kesäsäässä. Tuo meidän matka kirkolta juhlapaikalle oli sen verran lyhyt, että autossa ei olisi ehtinyt kuin muutaman lauseen vaihtaa, mutta noin 20 minuutin hevoskärrykyydissä ehdimme nautiskelemaan tuosta hetkestä ihan eri tavalla. Saimme ohikulkeneilta tuntemattomilta ihmisiltä paljon onnitteluja ja vilkutuksia sekä tietenkin omilta vierailtamme, jotka ajoivat bussilla ja osa omilla autoillaan meidän ohitse juhlapaikalle.

Kun saavuimme kartanon pihaan niin kaikki vieraat olivat vastaanottamassa kärryämme onnittelu-huutojen saattelemana. Koko tuo hevoskärrykyyti oli kokonaisuudessaan yksi niistä hääpäivän hetkistä, joihin todella toivoisi pääsevänsä takaisin. Jos siis jollakin on kirkolta (tai muulta vihkipaikalta) sopiva reitti juhlapaikalle ja kyyditys heppakärryllä houkuttelee niin en voi kuin suositella tätä ihan täysillä. Sateen varalta ainakin näissä kärryissä on pystyyn nostettava kuomu ja runsashelmaisia mekkoa varten lisäsuojana voidaan käyttää vielä vilttejä, mutta kyllähän tällainen kyyti antaa huomattavasti enemmän silloin kun sää suosii.

Postauksen kuvat: Joni Alhonen paitsi kuvat 6 ja 8, jotka ovat vieraiden ottamia

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, varmasti ihana hetki. Ihan kuin jostain sadusta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todellinen prinsessa-olo tuolla heppakärryn kyydissä ♥

      Poista