keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Jos järjestäisin talvihäät

Minä olen aivan ehdottomasti kesäihminen. Rakastan yksinkertaisesti koko kesän tunnelmaa. Lämpöä, aurinkoa, valoisia kesäöitä ja sitä kun ihmiset jaksavat töidenkin jälkeen lähteä nauttimaan kesästä terasseille tai hiekkarannoille. Yksi inhottavimmista asioista mitä tiedän on sitä vastoin paleleminen. Tämän vuoksi en voisi ajatella meille talvihäitä, vaikka meillä ei olisikaan tätä tiettyä päivämäärää häille, jonka haluamme. Tuntuu, että talvihäät eivät vain jotenkin kuvastaisi meitä enkä osaisi nauttia esimerkiksi hääkuvien ottamisesta kun olisin aivan jäässä jo puolessa minuutissa.

Tästä huolimatta talvessa on silti jotakin taikaa ja osallistuisin jonkun toisen talvihäihin enemmän kuin mielelläni. Hääsuunnittelun myötä olen löytänyt Pinterestin ihmeellisen maailman ihan kunnolla ja tähän aikaan vuodesta siellä näkee paljon upeita kuvia talvihäistä ja aivan ihania ideoita niihin. Tämän myötä innostuin miettimään, että jos haluaisin järjestää hääni talvella niin millaiset ne olisivat.

Talvihäiden koristeluissa keskittyisin ehdottomasti tunnelmaa luoviin kynttilöihin ja koristevaloihin, joita saisi olla runsaasti. Näin häihin saisi ihanan lämpöisän tunnelman korvaamaan luonnonvalon. Pöytäkoristeluun lisäisin vain vähän kukkia ja havuja. Hääpaikaksi talvella ensimmäisenä tulee mieleen Suomenlinnan Tenalji von Fersen- juhlasali tiiliholveineen. Talvihäissähän on myös se etu, että juhlapaikkoja ja vihkiaikoja löytyy varmasti lyhyemmälläkin varoajalla ja juhlatilojen vuokra on yleensä halvempi sesongin ulkopuolella.

Teemaväreiksi talvihäihin valitsisin tummansinisen, burgundin ja valkoisen ripauksella kultaa. Nämä värit ovat mielestäni talvinen yhdistelmä, mutta ne sopivat korostamaan lämpimää tunnelmaa, jota häihin hakisin. Itse siis unohtaisin talvihäistä perinteisen valkoisen, hopean ja vaaleansinisen yhdistelmän, jotka liitetään usein "Winter wonderland"-teemaan.

Jos järjestäisin talvihäät niin kaakaobaari olisi aivan ehdoton niissä! Aivan ihana idea mielestäni. Huovat mahdollisesti viluisille vieraille ovat söpö ja käytännöllinen yksityiskohta. Tuo idea voisi toimia täällä Suomen ilmastossa ihan kesälläkin jos illan viiletessä vieraat haluavat käydä ulkona ja päällä on vain kesäinen juhlamekko. 

Omaan häälookkiini talvella valitsisin pitsiä ja pitkät hihat. Helma voisi olla puolestaan kevyen tyllimäinen. Kirkosta poistumiseen ja hääkuvien ottamiseen varaisin pitkän valkoisen viitan tekoturkiksesta, jossa olisi huppu. Ne näyttävät mielestäni upeilta hääpukujen kanssa talvella. Tuo alla oleva kimppu hipoo omaan silmääni täydellisyyttä talviseksi hääkimpuksi. Todella kauniita kukkia ja ihania värejä!

Tässähän melkein jo innostuu liikaakin näistä talvihäistä :D Ei vaan kyllä se kesä on silti ehdottomasti meidän juttu, mutta tämä herätti itseni ainakin huomaamaan miten upean juhlan talvihäistäkin saisi. Mikä on teidän mielipiteenne häille parhaasta vuodenajasta ja onko joukossa yhtään talvimorsianta? 

Kuvat: täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti