tiistai 20. joulukuuta 2016

Pinnalla juuri nyt

Viime kuukausina olen sattuneesta syystä seuraillut paljon häihin liittyviä lehtiä ja sosiaalista mediaa kuten Pinterestiä, Facebook-sivuja, Instagramia sekä eri hääblogeja. Tämän myötä olen alkanut hahmottamaan, että minkälaiset jutut ovat häitä järjestettäessä pinnalla tällä hetkellä. Ajattelin siis koota näistä postauksen sekä kirjoitella hieman omia miettetäni niistä.

Rustiikki on selvästi kovassa huudossa tällä hetkellä. Sen voisi nimetä jopa yhdeksi hääteemaksi. Vanhoja latoja ja navetan yläkertoja muistuttavat juhlatilat tuntuvat olevan suosiossa ja niihin luodaan tunnelmaa usein erilaisilla koristevaloilla. Itseäni tämä trendi viehättää omalla tavallaan paljonkin. Kun löytää vain hyvän juhlapaikan ei tarvitse käyttää paljon vaivaa ja rahaa koristeluun, sillä vanha puu saa näkyä. Omaan makuuni tällainen miljöö olisi kuitenkin liian maalaisromanttinen, mutta joitakin elementtejä tämän tyylisistä häistä voisin hyvin kuvitella myös omiini.

Luonnonkukat ovat alkaneet näkymään monissa häissä varsinkin osana pöytäkoristeluja. Tämä liittyy varmasti vahvasti tuohon yllä mainittuun rustiikki-trendiin. Luonnunkukkia käyttämällä voi säästää koristeluissa todella pitkän pennin ja erilaisia maljakkoja niille on helppo tuunata itse. Nuo ylemmässä kuvassa näkyvät pulloista tehdyt maljakot ovat mielestäni todella kauniit ja onnistunut esimerkki tästä. Omia häitä ajatellen pelkkien luonnonkukkien käyttäminen koristeina ei tuntuisi ihan meidän jutulta. Olen kuitenkin tämän trendin myötä ihastunut yhä enemmän vihreiden lehtien käyttämiseen osana pöytien koristelua alla olevan kuvan tyyliin. Äitini on keksinyt tämän jo lähes 10 vuotta sitten ja ajattelinkin kokeilla tämän tyylistä koristelua ensi kuussa kun juhlimme yhdistetysti kihlajaisia sekä omia valmistujaisiani.

Hääkakkuja saa nykyään jos jonkinlaisia. Tuntuu, että niissä vain oma mielikuvitus on rajana. Kuitenkin olen itse huomannut, että sellaisten överi-blingbling-kakkujen kauden jälkeen nyt on alkanut näkymään hyvinkin simppeleitä hääkakkuja. Koristeet ovat maanläheiset ja muoto pyöreä. Oikeita kukkia käytetään paljon koristeina mikä on omasta mielestäni kivaa. Tuntui, että yhdessä vaiheessa trendinä oli, että aivan kaiken kakussa oli oltava syötävää. Aidoille kukille koristelussa näytän siis ehdottomasti vihreää valoa meidänkin häiden kohdalla. Samoin tuon alla olevan kuvan kakunkoriste on ehdottomasti sen tyylinen kuin itse haluaisin hääkakkuun. Kaikenlaiset hahmot kakun päällä ovat no go :D Noin yksinkertaiselle linjalle kuin tuossa ylemmässä kuvassa en kakun kanssa itse lähtisi, mutta muuten oikeastaan suunnitelmat kakun suhteen ovat vielä avoimena. Itse tykkään eniten juustokakuista, joten nekin ovat varteen otettava vaihtoehto.


Jos jokin on ollut hääpukujen trendinä viimeiset pari vuotta niin pitsi. Samoin avoimet ja koristeelliset selkämykset tuntuvat olevan nyt todella pinnalla. Varsinkin suomalaisten morsiamet ovat suosineet pitsistä olkaimetonta merenneito-mallista hääpukua. Omasta mielestäni pitsi on todella kaunis materiaali ja voisin hyvin kuvitella, että sitä olisi omassakin hääpuvussani. Tosin en ehkä ihan koko pukua haluaisi pitsistä. Tämä suomalaisten suosima olkaimeton merenneito-malli on mielestäni kyllä kaunis, mutta sitä on näkynyt viime aikoina niin paljon, että omissa silmissäni siitä on tullut jo hieman tylsä. Hääpuku on yksi niistä asioista, joihin haluan häissä panostaa, mutta en vielä osaa sanoa millaiseen tulen päätymään. Tällä hetkellä kun katsoo Pinterest- tauluani tai Instasta ottamiani screenshotteja niin empire-malliset puvut miellyttävät itseäni eniten. En myöskään näillä näkymin halua olkaimetonta pukua eli jonkinlaiset olkaimet tai jopa pienet hihat tulevat puvussani olemaan.

Hääkimpuissa on viime aikoina näkynyt myös maanläheisyys ja hempeät sävyt. Pioneja ja harsokukkaa olen varsinkin bongaillut kimpuista paljon. Juuri nyt tunnutaan suosivan pyöreitä hääkimppuja kun jokin aika sitten huudossa olivat vielä vesiputousmaisesti roikkuvat kukat. Mielestäni hempeät sävyt hääkimpussa ovat todella kauniita. Jossakin vaiheessa olin varma, että otan hääkimpuksi vain yksinkertaisen nipun kalloja, jotka lepäävät toisen käsivarren päällä, mutta nyt runsaammatkin kimput ovat alkaneet miellyttämään. 

Tällaisia havaintoja olen siis itse tehnyt tämän hetken häätrendeistä. Kertokaahan näistä omia mietteitänne ja täydentäkää kommenttiboksiin jos unohdin mainita jotain oleellista :)

Kuvat: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti